Türk Ytong; üretimini gerçekleştirdiği, üstün ısı yalıtımı, yangın güvenliği, hafiflik, kolay işlenebilirlik gibi özelliklere sahip, çevre dostu ürünleriyle, sağlıklı ve modern yapılaşmaya yön veren, sağladığı enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine de önemli katkıda bulunan bir şirkettir. 1963 yılından bu yana Alman Ytong ortaklığı ile faaliyet gösteren şirketimiz, İstanbul, Tekirdağ, Antalya ve Bilecik’te bulunan tesisleri ve Gaziantep’deki iştiraki ile yıllık yaklaşık 2 milyon m³ üretim kapasitesine ulaşmış bulunmaktadır. Yapılarda enerji verimliliği ve çevre dostu yapılaşma konularında sektörde önemli çalışmalar yürüten Ytong, kuruluşundan bugüne sağladığı 8 milyar doları aşan enerji tasarrufunu daha da artırmayı ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı geliştirmeyi hedeflemektedir.
Fuarda Yeni Isı Yalıtım Plağı Tanıtılacak
Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılarda kullanılan enerjinin çok dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Bunun içinde ısı yalıtımı yasa ve yönetmeliklerle zorunlu hale geliyor. Ytong olarak bu konuda sürekli araştırma içerisindeyiz. Bilindiği gibi Ytong ürünleri, duvarların tek katmanlı olarak yalıtılmasına olanak sağlıyor. Geriye betonarme yüzeylerin ısı yalıtımı konusu kalıyor. Bunların yalıtımı için yaptığımız Ar-Ge faaliyetleri neticesinde, ısı yalıtım değeri 0,05 W/mK olan yeni bir Ytong yalıtım plağı geliştirdik. 2011 yılı başından itibaren son teknolojiyle donatılmış Bilecik tesislerimizde bu ürünü üretmeye başladık. Yeni yalıtım plağımız inşaatlarda betonarme yüzeylerin ısı yalıtımında kendini göstermeye başladı. Fuar ile birlikte lansmanına başlayacağımız bu yeni ürünümüz, mineral esaslı ve 140 kg/m³ birim ağırlık ile en hafif Ytong malzemesi olma özelliğini taşıyor.
Türkiye’nin İlk Çevre Etiketi Ytong’un Fuarda sektörle önemli ve gurur verici bir gelişme daha paylaşacağız. Ytong yapı sektöründe bir ilke daha imza atarak ürettiği malzemelerin “çevre dostu” olduğunu kanıtlamış, dünyaca kabul edilen bir çevre etiketi olan Çevresel Ürün Deklarasyonu’na (Enviromental Product Declaration – EPD) Türkiye’de sahip olan ilk marka olmuştur.
Alman İnşaat ve Çevre Birliği IBU (Institut Bauen&Umwelt) tarafından onaylanan “Çevresel Ürün Deklarasyonu” ile inşaat sektöründe sürdürülebilir ürünlere olan ilgiyi artırmayı ve düşük enerji tüketimi ve düşük emisyon düzeyine sahip “yeşil binaların” yaygınlaşmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Yapı sektöründe sürdürülebilirlik ve çevre konularının önümüzdeki günlerde daha fazla konuşulacağını ve malzeme tercihinde daha belirleyici bir kriter olacağını ifade edebilirim.
Fuar İnşaat Sektörünün Gücünü Yansıtıyor
Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı, Türkiye’nin inşaat sektörünün boyutunu ve önemini yansıtan en önemli etkinliklerden birisidir. Nitekim gerek katılımcı firmalar gerek fuar ziyaretçi profili ve yoğunluğuna baktığımızda fuarın çok önemli bir işlev yerine getirdiğini söyleyebiliriz.