1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yeşil Binalar Yüzde 50 Tasarrufla İşletme Giderlerini İndiriyor!

TÜM dünyada yaygın olan çevrecilik trendi, kendisini inşa edilen yapılarda da gösteriyor. Bir kaç yıldır adı sıklıkla kullanılmaya başlanan akıllı binalar, uzmanlara göre önümüzdeki devrin olmazsa olmazlarından biri haline gelecek…

Dünya üzerindeki kaynaklan doğru kullanmamız gerektiğini belirten Tüm Mühendisler ve Mimarlar Birliği Platformu (TMMBP) Genel Başkam Remzi Kozal, “Yeşil binaların bu açıdan bir çok avantajı bulunuyor. Kendi elektriğini kendi üretip, ses ve ısı yalıtım maliyetlerini minimuma indiriyor. Yağmur suyunu değerlendiriyor. Kaynakların tasarruflu tüketimi anlamında çok akıllıca bir iş. Biraz daha fazla yatırımla şu binaları yapmak demek soması için iyi bir tasarruf demek. Enerji ve su kullanımında yüzde 50-70’lere varan oranda tasarruf sağlıyor. Binalarımızda malzeme ve enerjinin doğru kullanılmaması nedeniyle işletme giderleri olarak yüzde 40 daha fazla para ödüyor ve aynı zamanda atmosfere salınan karbondioksitin oram da yüzde 33 artıyor.

Yeşil şehirler gündeme gelir
“Artık tüketiciler de çok bilinçli. Bir ürün alırken kafasındaki kriterler araşma çevreci olmasını da yerleştirdi. Aynı zamanda ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyada hızlı bir yayılma da göstermiyor. Yeşil Bina olarak adlandırılan bu akım, Yeşil Şehirleri de mutlaka gündeme getirecektir. Geleceğin şehirleri ve binaları mutlaka bu özellikleri de taşıması istenecektir. Dolayısıyla bir an evvel konuyu gündeme almanın Türkiye açısmdan da çok önemli faydalan olacak. Tüm dünyada bu konu konuşulur hale geldi” diye konuştu.

Sertifikanlandırılıyor
KÜRESEL Isınma, susuzluk, çevre kirliliği ve doğal kaynaklann hızla tüketilmesi yapı sektöründe çevre dostu binalann yapılmasını gündeme getiren unsurlar oluyor. Çevre dostu bina yapımına ilgi giderek artarken yeşil bina olarak tabir edilen yapılar ortaya çıkarken, belli standartlar getirilerek sertifikalanmakta olan yeşil binalar yapı sektöründe daha değerli, doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binalar olarak yeni bir yönelim ve sektör ortaya çıkardı. Binalar, dünyada enerjinin yaklaşık üçte birinin kullanıyor. Yeşil tasarrufu, doğayı koruma ve konforlu bir yaşam ortamı hedefleniyor. Binaya “yeşil bina” unvanım, yer seçimi, tasarım, inovasyon binada kullanılan yapı malzemelerinin özellikleri, yapım tekniği, aük malzemelerin yemden kullanımı konula-rındaki seçici yaklaşımlar veriyor.

Kendi elektriğini kendi üretiyor
YEŞİL binalarda etkili yahtım sistemleri ile enerji tasarrufunun sağlanıp, ses ve ısı yalıtımı sağlanabiliyor. Doğal ışık ile aydınlatmayı binanın içinde olabildiğince kullanabilecek bir mima-ride inşa edilen yeşil binalar, ısıtma, soğutma ve havalandırma sisteminde etkili çözümler sağlıyor. Doğal çevre ile uyumlu bir yapılanma ortaya koyan yeşil binalar, fotovoltaik panel sistemleri ile güneş enerjisini de kullanabiliyor. Az su tüketen bitki ve ağaçlar ile peyzaj yapılabilirken, atık malzemelerden dönüştürülerek üretilen yapı malzemeleri kullanılabiliyor. Binalara kendi elektriğini üreten sistemler kurulabilirken, yer altı ısı kaynaklan kullamlabiliyor.

Binanın değerini artırıyor yalıtımda tasarruf sağlıyor
* Güneş enerjisinden yararlanma.
* Enerji tasarrufu sağlaması.
* Yapım aşamasında doğal çevre tahribatının en aza indirilmesi.
* Yağmur sularının kullanımı ile kana¬lizasyon sisteminin yükünü azaltma.
* Hafriyat üe ortaya çıkan atık malzemenin değerlendirmeye alınması.
* Yeşil çatı uygulaması ile yağmur sularının arındırılması.
* İzolasyon sistemleri üe ısıtma soğutma maüyetlerinin ve karbondioksit salınımının azaltılması

Hürriyet

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dikey Tarım Dünyanın Geleceği İçin Ne Kadar Önemli?

Dünya nüfusu şişmeye devam ediyor. Wikipedia verilerine göre ilk olarak 1802 yılında 1 milyar barajını …