1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yeşil Binalar Haftası ile Yeşil Binaların Değeri Anlatıldı!

Geçtiğimiz haftalarda dünya genelinde kutlanan Yeşil Binalar Haftası, artık çevreye duyarlılık aşamasında topluma mesaj gönderen sembolik bir tarih halini aldı

Dünya Yeşil Binalar Haftası, Eyüp Belediyesi, yeşil bina, yeşil binalar, Yeşil Binalar Haftası

17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanan Dünya Yeşil Binalar Haftası, yaşam kalitesi, kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve benzeri konuların olgusal olarak da hayatın içine yerleştirilmesi açısından önem arz ediyor.

Geleceğin mimari akımı yeşil binalar…

Özellikle son dönemde, Türkiye’de, yeşil bina sertifikasına yönelik gerçekleştirilen ve sürdürülen çalışmaların azımsanamayacağını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, konu ile ilgili şunları söyledi: “Dünya yavaş yavaş bir şeylerin farkına varmaya başlamıştır. Bunda, doğanın vermiş olduğu uyarılar doğrultusunda geleceğe dair felaket senaryolarının yazılmasının payı büyüktür. Daha az tüketimin, geri dönüşümün, mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılmasının önemi konusunda artık daha bilinçliyiz. Bu farkındalık belki yarının şekillenmesinde artı değerler katacaktır.

Günümüzde, ülkemizde de sayıları hızla artmaya başlayan yeşil binalar, bu noktada bizim için sevindirici bir gelişme. Birçok büyük şirketin, fabrika ve ofislerde, yeşil bina sertifikasına yönelik yeni bir yapılanmaya gittiğini görüyoruz. Ancak bu hareketi, ofislerden evlere de taşımalıyız. Yaşam alanlarını yeşile döndürmeliyiz. Ve algıyı şekillendirmeliyiz; yeşil binanın ne olduğunu, ne anlam ifade etmesi gerektiğini toplumun tabanına yaymalıyız. Bu yüzden, prototip yeşil binasının inşaatının sürdüğü ‘Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması’ projesi, belediyemiz içinsosyal sorumluluk boyutu ile çok önemli. Yeşil bina, enerji verimliliği açısından ne anlam taşıdığını, doğaya ve dolayısıyla yaşamımıza neler kazandıracağını, uygulaması ile birlikte gözlemleyebileceğimiz ve ölçümleyebileceğimiz bir uygulama merkezi olacak. Amacımız bu yaşam sitilini daha geniş bir kesime yaymak ve bu etkileşimi daimi hale getirmektir.”

“Yerel yönetimler, STK’lar ile birlikte daha etkin olacaktır.”

“STK’lar, çoğunlukla aynı hedefi taşıyan gerçek/tüzel kişilerin genel bir ihtiyacı veya eksikliği karşılamak için bir araya gelebildikleri organizasyonlardır. Bu noktada, uzmanlaşma kavramını en iyi şekilde sağlayabilecek yapılar olduğunu belirtmek yanlış olmayacaktır. Yerel yönetimler olarak Belediyeler, bu organizasyonlar ile ne derece koordineli çalışabilirse, sosyal faydayı daha geniş bir kesime yayabilirler. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile sürdürdüğümüz ‘Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması’ projesinde ÇEDBİK, bizim için en doğru paydaşlardan biri olmuştur. Projede bir diğer paydaşımız olan Eyüp Kaymakamlığı ile de çalışmayı daha güçlü ve sürdürülebilir noktaya taşıdık.”

Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması Projesi, mimar ve mühendislere yönelik uygulamalı olarak enerji verimliliğini sağlayacak bina sertifikasyon sistemleri eğitimi ile Ocak 2012 tarihinde başlatılmıştır. Proje kapsamında yer alan prototip yeşil bina ile vatandaşlara yönelik enerji verimliliği, enerjinin etkin kullanımı ve iklim değişikliğinin çevresel etkileri konularında bilgilendirici seminerlerin düzenleneceği bir uygulama merkezi oluşturulması amaçlanmaktadır.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Cansel Turgut Yazıcı Sürdürülebilir Binaları Değerlendirdi!

Tasarlanan yeşil binaların faydalarından ve talep edilmesi için gereken yaptırımlardan bahseden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel …