Mütekabiliyet yasası sonrasında körfez ve Ortadoğu ülkelerinden kolaylaşan gayrimenkul alımları, şirketleri bu pazarda da tanıtım çalışmalarına yönlendiriyor
Tanıtım çalışmalarının içeriklerinde ise en önemli yeri, çevreci ve enerji verimli binalar alıyor.
Yeşil binalar; enerji tasarrufu, su verimliliği, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve doğal ışıktan yararlanma gibi özelliklerle doğanın enerjisini binalara taşıyor. Sürdürülebilir yönetim ile kaliteden ödün vermeyen, çevreye duyarlı bir strateji ile hizmet veren Altensis, yeşil bina uygulamaları için gerekli mühendislik, koordinasyon ve danışmanlık hizmeti vererek çevre bilincini ortaya koyuyor
Mütekabiliyet yasası sonrasında körfez ve ortadoğu ülkelerinden kolaylaşan gayrimenkul alımları, şirketleri bu pazarda da tanıtım çalışmalarına yönlendiriyor. Tanıtım çalışmalarının içeriklerinde ise en önemli yeri, çevreci ve enerji verimli binalar alıyor.
Yeşil binalar; enerji tasarrufu, su verimliliği, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve doğal ışıktan yararlanma gibi özelliklerle doğanın enerjisini binalara taşıyor. Sürdürülebilir yönetim ile kaliteden ödün vermeyen, çevreye duyarlı bir strateji ile hizmet veren Altensis, yeşil bina uygulamaları için gerekli mühendislik, koordinasyon ve danışmanlık hizmeti vererek çevre bilincini ortaya koyuyor.
Türkiye’nin ilk LEED sertifikalı projesi, Türkiye’nin ilk BREEAM POST CONSTRUCTION sertifikalı projesi ve yine Türkiye’nin ilk LEED platin sertifikasını alan projesinin yeşil bina danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini veren Altensis yöneticisi Emre Ilıcalı, yeşil bina konseptine ilişkin yaptığı açıklamada, “Günümüzde yeşil bina konsepti hem enerji verimli hem çevreyle dost olması, hem de tasarruflu olması özellikleriyle giderek önem kazanıyor. Olası yanlış tanımlamaların önüne geçilmesi için çevre dostu bina yapımının çevreye olan bütün etkilerini göz önüne almak gerekir. Bu yüzden uluslararası standartları sürece entegre eden, tüm dünyada kabul edilmiş ve uygulanmakta olan LEED ve BREEAM gibi değerlendirme ve sertifikasyon sistemlerinden faydalanılması önemlidir” dedi. Ilıcalı; Türkiye’de bugün itibarıyla LEED sertifikalı sadece 25 adet yeşil bina olduğunu ve bunun üçte ikisinin Altensis danışmanlığında sertifikalandırıldığını belirtti. Her yıl yaklaşık 600 bin konuta ihtiyaç olduğu belirtilen ülkemizde, her yeni yapılacak binanın sadece depreme dayanıklı olarak değil, aynı zamanda enerji verimli ve çevreyle dost inşa edilmesinin de artık bir sorumluluktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini ekledi. Ilıcalı, bu yüzden yabancı yatırımcıların olası seçenekleri değerlendirirken, tasarruflu, enerji verimli ve özellikle sertifikalı binaları öncelikli tutacaklarını kaydetti.
Altensis hakkında:
Altensis firması 2008 yılında kurulmuştur. Firma, hizmetlerini sürdürülebilirlik yönetimi başlığı altında toplamaktadır. Altensis çalıştığı projelere sürdürülebilirlik kriterlerini en mükemmel şekilde entegre edebilmek adına bünyesindeki uzmanlarla tam kapsamlı çözümler sunar. Bu konuyla ilgili hizmet veren Türkiye’de kurulmuş ilk firma olan Altensis, yurtiçi /yurtdışı tecrübesi ve verdiği hizmetlerin kapsamıyla sektörde farklılaşmıştır.
Altensis’in verdiği hizmetler genel olarak;
o Çevre dostu bina Değerlendirme sistemleri danışmanlığı ve denetlemesi (LEED ve BREEAM)
o Mühendislik hizmetleri (Enerji ve Günışığı Modellemesi, Commissioning, Alternatif enerji fizibilite çalışmaları)
o Akustik Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri
o Kurumsal Sürdürülebilirlik Danışmanlığı (Atık Yönetimi, Yeşil bilgi işlem sistemleri, Karbon Emisyon Takibi ve azaltılmasına yönelik stratejilerinin geliştirilmesi)
olarak sınıflandırılabilir. Ayrıca, yine kardeş firması olan BES ENERJİ çatısı altında yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanı firması (EVD) olarak enerji yöneticiliği, enerji kimlik belgesi verilmesi ve verimlilik arttırıcı projelerin tasarımı ve uygulanması gibi hizmetler vermektedir.