1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Kapılarını Açtı!

Bu yıl 34’üncü kez düzenlenen Yapı Fuarı, iki büyük yenilikle kapılarını açtı. Bunlardan biri fuar içinde fuar denilebilecek ve dünyanın çevreci kaygısının inşaat malzemelerindeki yansımalarını gösteren EKODünya, diğeri ise konuk ülke uygulaması. Konuk ülke Rusya’dan işadamlarının yanı sıra bürokratlar da bekleniyor.

İnşaat malzemeleri sektörünün tüm yapı taşları bugün 34’üncü kez bir araya geldi. Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) organizasyonuyla her yıl 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul organizasyonu, firmaların son yıllardaki yenilikçi çıkışlarını ortaya koymak açısından son derece iddialı. Ayrıca, bu yıl gerçekleştirilen iki büyük yenilik ise fuarın bir başka iddiası. Bunlardan biri ‘konuk ülke’ uygulaması. Diğeri ise fuar içinde fuar olarak nitelendirilebilecek EKODünya Fuarı. Konuk ülke uygulamasında bu yılki ilki sim Rusya olurken, yeni fuarla da Türk malzemecilerinin sürdürülebilirlik alanındaki güçlü performansının tüm yönleriyle ortaya konulabileceği konusunda herkes hem fikir.

Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara bu yılki ilgi, oldukça yüksek düzeyde. Bunu, fuarın gerçekleştirdiği alanın yüzde 30 büyüyerek 81 bin metrekareye çıkmasından izlemek mümkün. Katılımcı firma sayısının 1.100’e çıktığı fuara gelecek ziyaretçi sayısının ise 110 bini bulması bekleniyor.

Öte yandan, Balkanlar, Rusya, BDT ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı olarak nitelendirilen Turkeybuild İstanbul’a yabancı ülkelerden de katılım oldukça yüksek düzeyde. ABD’den Senegal’e, Moldova’dan Güney Afrika ve Çin’e 56 ülkeden yabancı katılımcının netleştiği fuarı, geçen yıl aynı tarihlerde 103 bin 848 kişi ziyaret etmişti.

15 bin ürün çeşidi
Turkeybuild İstanbul’un 34 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtenYapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay, “Turkeybuild İstanbul, yurtdışında da çok büyük bir bilinirliğe ve marka değerine sahip Son birkaç yıldır yürüttüğümüz iş geliştirme platformu çalışmalarıyla da fuarın sektöre ve Türkiye ekonomisine katkısını artırdık” dedi.

Fuarda 15 bin ürün çeşidinin 110 bin ziyaretçi ile buluşacağını ve bunun ciddi bir sinerji anlamına geldiğini vurgulayan Onay, “2010 yılında 103 bin 848 kişi ziyaret etmişti. Ayrıca geçen yıl 87 farklı ülkeden yabancı ziyaretçiyi ağırlayan fuarımız, yoğun yürütülen yurtdışı tanıtım çalışmalarıyla bu yıl daha fazla yabancı ziyaretçiyi konuk edecek” diye konuştu.

KONUK ÜLKE VE EKODÜNYA YENİLİKLERİ
Fuarda her yıl düzenlenen ‘iş geliştirme platformu’ kapsamında bu yıl iki büyük yenilik gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri ‘konuk ülke’ uygulaması. Bu yöndeki ilk konuk Rusya olurken, diğer büyük yenilik ise EKODünya Fuarı. Bu böümde çevre dostu sistemler tanıtılacak.

1. Konuk Ülke Rusya Projesi: Organizasyonun amacı, sektörün bölgedeki etkinliğini artırmak.Bu yöndeki ilk konuk ülke ise Rusya oldu. Ancak, bu yöndeki toplantılar ve ikili ilişkiler fuarın çok öncesinde başlatıldı. YEM, bu doğrultuda Rusya ve BDT pazarlarını hedefleyen özel etkinlikler, uzman görüşlerinin paylaşılacağı özel oturumlar ve iki ülke iş adamlarının yatırım tecrübelerini paylaştığı etkinlikler düzenledi. Bu organizasyonların ritmi fuarda daha da artacak. Çalışmayla Türkiye ile Rusya arasındaki yapı malzemeleri ticaret hacmini artırması, müteahhitlik hizmetlerine hız ve kapsam kazandırarak, bu çalışmaların gelişmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

2. EKODünya Fuarı: Bu organizasyonla ana amaç çevre dostu binalar, malzemeler, teknolojiler, alternatif enerji ve iklimlendirme sistemleri tanıtılması. Fuar içinde fuar olarak nitelendirilebilecek EKODünya Fuarı, çevreye duyarlı yapılaşmanın uygulanabilirliğini sergilemenin yanı sıra sürdürülebilirlik alanında çalışan sivil toplum örgütleri, kanaat önderlerinin yaklaşımlarını ortaya koyması açısından özel bir önem taşıyor. EKODünya alanında sürdürülebilirlik perspektifinde fuar süresince ulaşımdan enerjiye, tasarımdan planlamaya kadar pek çok konu başlığında etkinlik düzenleniyor.

Altın ve gümüş çekül sahiplerini buldu
Fuar kapsamında düzenlenen Altın Çekül ödülleri de bugün sahipleriyle buluşacak. Yapı Ürün Ödülü’nün sahibi Seranit DRC isimli ürünüyle Seranit Granit Seramik olurken, Sukar Yalıtım ise Sukar Düzayak Duş Sistemi ile Gümüş Çekül Ödülü’ne değer bulundu.

Altın Çekül 2011’e değer bulunan Seranit DRC Seramik Isıtıcı Sistemi, enerji kaynaklarını etkin kullanan, yeni nesil, dekoratif bir ısıtma panel sistemi. Ekonomik, hijyenik ve akustik özellikleriyle ön plana çıkan ürün, yerel kaynakların etkin kullanımıyla da övgüye değer bulundu. Sukar Düzayak Duş Sistemi ise akılcı çözüm sunması, pratikliği, kurulum ve kullanım kolaylığı nedeniyle ödüllendirildi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

ABD’de Konut Fiyatlarının Artış Hızı Nisanda Yavaşladı

ABD’de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 6,3 arttı. S&P CoreLogic …