1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TÜRKONFED’den TOKİ’ye KOBİ’ler İçin Fabrika Yapın Önerisi!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara yönelik konut inşa modeli kullanılarak, kısıtlı sermayesi olan KOBİ’ler için nitelikli yatırım tesisi inşa edilebileceğini bildirdi

Erdem Çenesiz, toki, Toki Kentsel Dönüşüm Alanı, türkiye, Türkofed, Türkonfed Kobi, Türkonfed Yönetim Kurulu Başkanı Çenesiz

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Çenesiz, TÜRKOFED tarafından Türkiye’nin ekonomi ve sanayisini güçlendirmek hedefine yönelik olarak hazırlanan “Yeni Dönem Yeni Hedefler” raporuna ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmada, yeni fabrikaların tesisi için TOKİ’nin konut inşa modelini önerildiğini belirtti.

“TOKİ’nin dar gelirli vatandaşlara yönelik konut inşa modeli kullanılarak, kısıtlı sermayesi olan KOBİ’ler için nitelikli yatırım tesisi inşa edilebilir” diyen Çenesiz, TÜRKONFED olarak bu konuda yapılacak her türlü saha ve masa başı çalışmasına katkıda bulunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Çenesiz, bölgesel ve sektörel gelişmeyi kısıtlayan en önemli faktörlerden birisinin, uygun nitelikli yatırım yeri temin etmekteki zorluklar olduğunu vurgulayarak, bu sorunun TOKİ modeli ile aşılabileceğini kaydetti. Çenesiz, şunları ifade etti:

“TOKİ, kentsel dönüşüm alanında üstlendiği öncü rolle kalkınmaya destek sağlamaktadır. TOKİ’nin en önemli başarılarından biri, normal piyasa koşullarıyla konut sahibi olamayan dar gelirli yurttaşlarımızı konut sahibi yapmaya yönelik geliştirdiği iş modelidir. Bu sayede binlerce dar gelirli vatandaş kira öder gibi ev sahibi olmuştur. TÜRKONFED olarak TOKİ’nin bu rol modelinin, girişimciler için atölye ve fabrika binası yapımında kullanılabileceğini düşünüyoruz.”

TOKİ’nin konut inşa modelinin özellikle KOBİ’lerin rekabet gücünü artıracağını ve daha verimli üretim yapmalarını sağlayacağını dile getiren Çenesiz, şöyle devam etti:

“İllerin potansiyeli ve gelişmişlik endeksine göre planlama yaparak, küçük işletmeler için atölye (500-1.000 metrekare), orta boy işletmeler için ise fabrika binası (2.000-5.000 metrekare) yapılıp kira öder gibi taksitle girişimcilere tahsis edilebilir. Böylece kısıtlı sermaye ile iş yapan KOBİ’ler, sermayelerini makine ve işletmeleri için kullanarak daha verimli ve kaliteli üretim yapabilir, girişimlerinin başarılı olma şanslarını artırabilirler.”

Erdem Çenesiz, fabrika binası olarak düşünülen yapıların organize sanayi bölgelerinde, mikro işletmeler için yapılacak atölyelerin ise küçük sanayi sitelerinde yapılabileceğini belirtti.

TOKİ modelinin bölgesel kalkınmaya da fayda sağlayacağına inandıklarını kaydeden Erdem Çenesiz, belirlenecek illerde TOKİ tarafından yapılacak fabrika binalarının girişimcilere uzun vadeyle satılması ile normal şartlarda yatırımcının tercih etmediği bölgelerde de girişimciliğin canlandırılabileceğini vurguladı.

Çenesiz, TOKİ modeli ile gerçekleşecek yatırım tesisinin girişimciye birtakım sorumluluklar yükleyeceğini, girişimcinin üretim ve istihdam yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde binanın geri alınmasının söz konusu olacağını ifade etti.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Reuters: Türk İhracatçılar Yasağı Aşmanın Yolunu Arıyor

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, kesin siparişleri olan Türk ihracatçıların 3. ülkeler üzerinden mallarını İsrail’e …