1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye’de 35 Milyon Parselin Yeni Kadastroya İhtiyacı Var!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fahri Özten Türkiye’de 55 milyon parselin 3’te 2’sinin, yani 35 milyonunun yeniden kadastrosunun yapılması gerektiğini söyledi

Özten, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Denizli’de düzenlenen sempozyum kapsamında katıldığı “TMMOB’un Dünü

Bugünü Yarını” konulu oturum öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yüzde 95’inin deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin 55 ilinin 1. deprem bölgesinde yer aldığını ifade eden Özten, “Bizim depremle birlikte yaşamamız lazım ve depreme dayanıklı yerleşim yerleri oluşturmamız gerekiyor. İmar kanunu 15 kez değiştirilmiş bir ülkede bunu başarmak biraz zor. Eğer bir ülkede bir imar kanunu 15 kez değiştirilip aflar çıkartılıyorsa, kaçak yapılaşmaların önü açılıyorsa yüzde 95’i deprem kuşağında olan bir yerde ciddi sorunlar vardır. 17 Ağustos sonrası depreme dayanıklılık konusunda yapılan araştırmalar çok yüzeysel kaldı. Bu konuda ciddi araştırmalar yapılarak uygulamaya geçirilmeli” dedi.

Türkiye’de bugün 20 milyon yapının bulunduğunu belirten Özten, şunları söyledi:

“20 milyon yapının yüzde 70’i kaçak. Bunu bakanlıktan tutunda yerel yönetimlere kadar bir çok kişi söylüyor. Türkiye yüz ölçümünün yüzde 65’inin tapu kadastrosu yok. Kadastro alanındaki ilk çalışmaların yüzde 98’i tamamlanmış ama sorun şudur: Türkiye kadastroya 1926 yılında başlamıştır. O gün yapılan kadastro bugünün teknolojisiyle uyumlu değil. Bugün Türkiye’de yaklaşık 55 milyon parsel var. Bu 55 milyon parselin 3’te 2’si yani 35 milyonunun yeniden kadastrosunun yapılması gerekiyor. Türkiye’de temel sorun var olan kadastronun yenilenmemiş olması. Türkiye kadastrosunun 3’te 2’sinin yeni teknolojiyle yapılması gerekiyor. Bu konunun hızlı bir şekilde planlanıp çözüme kavuşturulması gerekiyor.”

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Reuters: Türk İhracatçılar Yasağı Aşmanın Yolunu Arıyor

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, kesin siparişleri olan Türk ihracatçıların 3. ülkeler üzerinden mallarını İsrail’e …