1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türk İş Adamları Kenya’da Yatırıma Davet Edildi!

Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Tuncer Kayalar, “Kenya’da Türk iş adamları için oluşturacağımız ticaret ve yatırım merkezleri bu bölgeden iş adamlarımızın tüm Doğu Afrika’ya yayılmasına imkan sağlayacak” dedi.

Kayalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenya’nın Türkiye’de bir büyükelçilik açması için uğraştıklarını ve yakında bunun da gerçekleşeceğini söyledi.

Dünyada pazarların gittikçe tıkınmaya başladığını, rekabet attıkça mal pazarlama imkanlarının daha da güçleştiğini ifade eden Kayalar, “Türkiye’deki iş çevrelerinin bundan sonraki istikbali Afrika ülkeleri. Afrika tam bizim iş adamımıza uygun bir pazar. Bunu mutlaka değerlendirelim. Kenya’da pamuk var, ıslahı gerekiyor. Tekstil olayına girdiğinizde entegre girmek lazım. Tüm sektörlerde potansiyel çok büyük. Yatırım ajansının başındaki kişilerle çok yakın ilişkilerimiz var. Dolayısıyla yatırım kararı alındığı takdirde burada hem devlet olsun, hepsinin desteğini rahat alırız” dedi.

-AFRİKA BİLİNCİ-

Ülkemizdeki iş çevrelerinde 2003 yılından bu yana çok ciddi bir Afrika bilinci yaratma çabası içinde olduklarını anlatan Büyükelçi Kayalar, şunları söyledi:

“Bu yönde dış ticaret müsteşarıyken arkadaşlarımızla beraber Afrika ile ticari ilişkileri geliştirme stratejisi uygulamaya koyduk. Bu strateji çerçevesinde aşağı yukarı 7 yılda 45 kez sahra altı Afrika ülkesini ziyaret ettik. 2003 yılından 2009’a kadar ticaretimizin 4,5 milyar dolardan 18 milyar dolarlara doğru tırmandığını gördük. 2003 yılından önce yatırımlar Afrika kıtasında yok denecek seviyedeyken, bugün 2 milyar doların üzerinde Türk yatırımları söz konusu. Müteahhitlik hizmetlerinde açıkçası çok süratli artış trendi içindeyiz.”

-KENYA BAKİR BİR ÜLKE-

Kenya’nın yatırımlar için bakir bir ülke olduğuna işaret eden Kayalar, bu ülkede, tarımdan tutun, tekstil, dericilik, yapı malzemeleri, inşaat malzemeleri, turizm, enerji sektörlerinde iş yapabilme imkanı bulunduğunu belirtti.

Kayalar, “Kenya’ya bu alanlarda Türk yatırımcıyı çekmek istiyoruz. Özellikle mobilya sektöründe çok büyük bir boşluk var. Mobilya sektörümüzün burada yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Yapılacak yatırımlardan hem Kenya pazarına hem de Doğu Afrika Birliği pazarına mal verme imkanları düşünülmeli. Türkiye’den buraya mal ihracatından ziyade burada yatırım düşünülür ise hem gümrük duvarları aşılmış oluyor, hem de nakliyeden çok büyük tasarruf sağlamış oluyor” diye konuştu.

-TÜRK İŞ ADAMININ REKABET GÜCÜ-

Türkiye’nin üretimde gelmiş olduğu seviye sayesinde, rekabetten korkmadığını belirten Kayalar, şöyle devam etti:

“Bizi hiç bir şekilde rekabet korkutmuyor. Artık Türkiye kalitesiyle üretimiyle o kadar güzel bir seviyeye geldi ki Türkiye fiyatta değil kalite de rekabet eden bir ülke konumunda. Yatırımcılarımız buraya geldiği takdirde, çok rahatlıkla diğer ülkelerle rekabet edeceklerini düşünüyorum.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün geçtiğimiz yıl Kenya’ya yaptığı ziyaret iş adamlarımıza çok büyük bir teşvik unsuru olmuştur.
Cumhurbaşkanımız Gül’ün ziyaretlerini başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın temaslar takip etti. Özellikle devlet büyüklerimizin bu coğrafya üzerinde yaptığı ziyaretlerle Türkiye’deki sivil örgütlerimizde de bir Afrika bilinci oluştu. Türkiye tarafından bugün 17 Afrika ülkesinde büyükelçilik açılmış vaziyette. Bu rakam daha da artırılacaktır. Bu büyükelçiler güçlü ticaret müşavirlerimiz tarafından takviye edilmektedir.”

-“TÜRK İŞ ADAMLARI RİSK ALMAYI SEVER-
Türk iş adamlarının risk almayı sevdiğini de vurgulayan Kayalar,şöyle devam etti:

“Türk iş adamlarımız hangi risk olmayan bölgeye girmedi ki? Orta Asya Cumhuriyetlerinde iş adamlarımız mucizeler yarattı. Müteahhitlik hizmetlerinde Aşkabat ve Türkmenistan’ın yüzde 70’ini Türk müteahhitler oluşturdu. Yine Rusya, Güney Afrika ve Orta Asya’da faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bu bölgeler hep riskli. Riskin yüksek olduğu bölgelerde karlarda yüksektir. Bunu en iyi de bizim iş adamlarımız biliyor. Kenya’da Türk iş adamları için oluşturacağımız ticaret ve yatırım merkezleri bu bölgeden iş adamlarımızın tüm Doğu Afrika’ya yayılmasına imkan sağlayacak.”

A.A

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Reuters: Türk İhracatçılar Yasağı Aşmanın Yolunu Arıyor

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, kesin siparişleri olan Türk ihracatçıların 3. ülkeler üzerinden mallarını İsrail’e …