1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tonga’da İş Yapmak Türkiye’den Daha Kolay!

Dünya Bankası’nın “İş Yapma Kolaylığı 2013 Yıllık Raporu” yayımlandı. Türkiye iş yapma kolaylığı açısından 185 ülke arasında 71’inci oldu. Türkiye geçen yıl da 71’inciydi, ancak sıralama 183 ülke arasından yapılmıştı. “İnşaat ülkesi” Türkiye inşaat izni işlemleri sıralamasında 142’nci oldu. İnşaat izinlerinin yanı sıra, Türkiye’nin 40’ıncı sırada olduğu “dava hakkı olan akitler” konusunda da iyileştirmelere ihtiyacı bulunduğu belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Burundi, Çin, Danimarka, elektrik bağlantısına erişim, gayrimenkul tescili, Gürcistan, Hong Kong ÖİB, İngiltere, inşaat ruhsatı işlemleri, iş kurma, İş Yapma Kolaylığı 2013 raporu, İş Yapma Kolaylığı raporu, kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Kosta Rika, krediye erişim, Moğolistan, Norveç, Özbekistan, Polonya, Sektörel Haberler, Sektörel Makaleler, sınır ötesi ticaret, Sırbistan, sözleşmelerin uygulanması, Sri Lanka, tasfiye işlemleri, ukrayna, vergi ödeme, yatırımcıların korunması, Yeni Zelanda, Yunanistan

Türkiye, Dünya Bankası’nın iş yapma kolaylığı açısından ülkeleri sıraladığı “İş Yapma Kolaylığı” raporunda 185 dünya ülkesi arasında 71’inci oldu.

Dünya Bankası’nın “İş Yapma Kolaylığı 2013 Yıllık Raporu” (Doing Business 2013) yayımlandı. Türkiye 185 ülke arasında iş yapmanın en kolay olduğu 71’inci ülke. Türkiye geçen yıl da 71’inci sıradaydı, ancak sıralamaya 183 ülke alınmıştı. Sıralamada farklılık olmaması, diğer ekonomilerin de en az Türkiye kadar reform yaptığı, dolayısıyla Türkiye’nin sıralamadaki yerinde bir değişiklik olmadığı anlamına geliyor.

-EN KOLAY İŞ SİNGAPUR’DA…-

Rapora göre dünyada iş yapmanın en kolay olduğu ilk 10 ülke sırayla şöyle: Singapur, Hong Kong, Yeni Zelanda, ABD, Danimarka, Norveç, İngiltere, Güney Kore, Gürcistan, Avustralya.

Dünyada iş yapmanın en zor olduğu ülkeler ise iyiden kötüye doğru şöyle sıralandı: Nijer, Fildişi Kıyısı, Gine, Gine-Bissau, Venezuela, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Eritre, Kongo Cumhuriyeti, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti.

Sıralamada, Türkiye’den “iş yapma kolaylığı” açısından daha iyi olan ülkeler arasında, Gürcistan (6. Sıra), Almanya (20), Suudi Arabistan (22), Makedonya (23), Japonya (24), Ermenistan (32), Kıbrıs Rum Kesimi (32), Şili (37), İsrail (38), Umman (47), Kazakistan (49), Ruanda (52), Batı Samoa Adaları (57), Tonga (62), Gana (64), Çek Cumhuriyeti (65), Bulgaristan (66), Azerbaycan (67), Trinidat Tobago (69), Kırgızistan (70).

Buna karşın Türkiye; Çin (91), Moğolistan (76), Yunanistan (78), Pakistan (107), Mısır (109), Rusya Federasyonu (112), Arjantin (124), Hindistan (132), Brezilya (130), Batı Şeria-Gazze (135), Suriye (144), İran (145), Irak (165) gibi ülkeleri de geçmiş durumda.

-RAPORDAKİ TÜRKİYE-

2013 raporunda Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirmede kaydettiği ilerlemeler vurgulanırken, Türkiye’nin özellikle, inşaat ruhsatı maliyetini düşürdüğü, ruhsat alma sürecini daha verimli hale getirdiği ve ruhsat almak için tamamlanması gereken işlem sayısını 4 adet azalttığı belirtiliyor. Ancak, bir depo inşa etmek için gerekli inşaat ruhsatını almak için tamamlanması gereken işlemlerde iyileşme olmakla birlikte, Türkiye’nin “İnşaat izinleri işlemleri” bakımından hâlâ 185 ekonomi arasında 142. sırada yer aldığı belirtildi.

Raporda ayrıca Türkiye’nin sözleşme alacaklarıyla ilgili icra masraflarını azalttığı, geçen yıl bir sözleşme alacağı ile ilgili talep edilen icra masrafı alacak değerinin yaklaşık yüzde 27,9’u iken, bu yıl ödenmesi gerekenin yaklaşık yüzde 24,9’a düştüğü belirtiliyor. Türkiye “dava hakkı olan akitler” sıralamasında 40’ıncı oldu.

-TÜRKİYE’DE İFLAS 3.3 YIL SÜRÜYOR-

2013 raporu Türkiye’de reformların önemini koruduğu belirtilirken, özellikle diğer yükselen piyasa ekonomileri ile karşılaştırıldığında ilerlemenin daha sınırlı olduğu politika alanlarını da ortaya koydu. Türkiye’deki işletmelerin tasfiye işlemleri ile ilgili ciddi kısıtlar yaşamaya devam ettikleri belirtilirken Türkiye’deki işletmelerin, tasfiye aşamasında piyasadan çıkışlarının çoğu benzer ülkeye göre daha uzun zaman (3,3 yıl) aldığı belirtildi. Tasfiye olan işletmelerin kurtarma oranlarının da dolar başına 23,6 sent olduğu ve birçok ülkeye göre daha düşük bulunduğu belirtildi.

Türkiye’nin iş yapma kolaylığı sıralamasında göz önüne alınan diğer kategorilerdeki yeri ise şöyle:

Bir işe başlama kolaylığı: 72.
İş için elektrik temini: 68.
Mülkiyet tescili: 42.
Kredi alma: 83.
Yatırımcıların korunması: 70.
Vergi ödeme: 80.
Sınır ötesi ticaret: 78.
İflas sürecinde çözüme ulaşma: 124

Raporla ilgili Dünya Bankası açıklamasında, “Türkiye Hükümeti, şirketlerin büyümelerinin ve istihdam yaratmalarının önündeki iş ortamı ile ilgili kısıtların giderilmesi sürecindeki kararlılığını korumaktadır. Dünya Bankası Mart 2012’de onaylanan Ülke İşbirliği Stratejisi amaçları doğrultusunda Türkiye’de iş ortamının iyileştirilmesi ve ülke’nin rekabetçiliğinin arttırılması alanlarında Türk makamları ile yakın bir şekilde çalışmaktadır” denildi.

-İŞ YAPMA KOLAYLIĞI RAPORU NE?-

İş Yapma Kolaylığı 2013, Dünya Bankası Grubu’nun, iş faaliyetlerinin geliştirilmesinde veya kısıtlanmasında düzenleyici çerçevelerin oynadığı rolün değerlendirdiği yıllık raporlar dizisinin 10’uncusu oldu. Rapor, ekonomik büyümenin sağlanması ve istihdam yaratılması için güçlü bir özel sektör iş ortamının sahip olduğu önemini vurguluyor. İş Yapma Kolaylığı raporunun temel amaçları; “Politika yapıcılar ve özel sektör paydaşları için uluslararası karşılaştırmalar sunmak; reformlar için motivasyon sağlamak ve reform tasarımları için bilgi girdisi sağlamak; özel sektör geliştirme teorisine ve bu konuda uzmanların ve uygulayıcıların anlayışlarına katkıda bulunmak; ve kalkınmanın etkililiği ile ilgili uluslararası girişimleri zenginleştirmek” olarak açıklandı.

İş Yapma Kolaylığı raporu, önemli 10 alandaki göstergelere dayalı olarak düzenlemelerin etkileri hakkında sayısal ölçü sunuyor. “İş kurma, İnşaat ruhsatı işlemleri, elektrik bağlantısına erişim, gayrimenkul tescili, krediye erişim, yatırımcıların korunması, vergi ödeme, sınır ötesi ticaret, sözleşmelerin uygulanması ve tasfiye işlemleri” olarak belirlenen göstergelerde kaydedilen performans; ülkeleri düzenleyici ortamlarının kalitesine dayalı olarak sıralandırmak ve önceki yılda en fazla reform yapan ülkeleri belirlemek için kullanılıyor. İş Yapma Kolaylığı 2013 raporunda aynı zamanda işçi istihdamı ile ilgili veriler de yer aldı, ancak ülkeleri işçi istihdamı göstergelerine dayalı olarak sıralamıyor veya bu göstergeleri genel iş yapma kolaylığı sıralandırmasına dâhil etmiyor.

ANKA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Birleşik Krallık’ta Konut Fiyatlarında Son Bir Yılın En Büyük Artışı

Birleşik Krallık’ta ortalama konut fiyatı ocakta yıllık bazda yüzde 2,5 yükselerek son bir yılın en …