Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA), değişik alanlarda 30 uzman yardımcısı alacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre TİKA, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ziraat Fakültesi, Veterinerlik, Endüstri Mühendisliği, Sosyoloji, Tarih, İstatistik, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Geleneksel Türk Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları, Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlahiyat alanlarından toplam 30 uzman yardımcısı alımı için 3-7 Aralık 2012 tarihleri arasında sınav yapacak.
Giriş sınavına katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen şartları taşımak, belirtilen öğrenim dallarından mezun olmak, sınavın yapılacağı tarih itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, KPSS’den ilgili puan türlerinden, KPDS’den de belirtilen yabancı dillerden en az 70 puan almak şartları aranacak. TİKA Uzman Yardımcılığı giriş sınavı için istenen belgelerin yer aldığı başvurular, 16 Kasım 2012 günü mesai saati bitimine kadar yapılabilecek. Başvuran adaylardan KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana sahip olandan başlanarak, belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 4 katına kadar aday sınava çağrılacak. Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacak.
Adayların mezun oldukları bölüm ile ilgili alan bilgisinin, TİKA’nın faaliyet alanı ile ilgili konulardaki bilgi düzeyinin, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücünün, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğunun, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığının, genel yetenek ve genel kültürünün, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının değerlendirileceği sınavda, sözlü “sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi” kullanılmayacak.
Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekecek. Başarı puanı ise adayın KPSS puanı ile sözlü sınavının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak. Sınav ile ilgili bilgiler, TİKA Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan alınabilecek..