1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tesis Yönetimi Sektörü Gayrimenkul Sektörüyle 3 Yıl İçinde 10 Milyar Liraya Ulaşacak!

Binalarda enerji hizmetlerinden valeye kadar, temizliğinden korunmasına kadar akla gelebilecek tüm hizmetleri sunan tesis yönetimi şirketlerinin sayıları da giderek artıyor. Sektörün genel beklentisi ise hızla büyüyen gayrimenkul sektörü ile birlikte tesis yönetimi sektörünün de 3 yıl içerisinde büyüklüğünün 10 milyar TL’lik hacme ulaşması bekleniyor

Türkiye’de hızla gelişen gayrimenkul sektörü, beraberinde farklı sektörleri de büyütüyor. Bir çok rezidans, otel, konut projesi yapılırken bu binaların tesis yönetimleri de büyük derecede önemli hale geliyor. Binalarda enerji hizmetlerinden valeye kadar, temizliğinden korunmasına kadar akla gelebilecek tüm hizmetleri sunan tesis yönetimi şirketlerinin sayıları da giderek artıyor. Sektörün genel beklentisi ise hızla büyüyen gayrimenkul sektörü ile birlikte tesis yönetimi sektörünün de 3 yıl içerisinde büyüklüğünün 10 milyar TL’lik hacme ulaşması bekleniyor. RGM Turkey Genel Müdürü Cengiz Sezgin, tesis yönetimi hakkında şu bilgileri verdi:

Maliyetten kaçılıyor
“Son dönemde ülkemize gelen yabancı şirketlerin bu konudaki hassasiyeti, artık büyük yerli şirketlerimizinde kaliteli ve entegre hizmet alma ihtiyacı sektöre ciddi bir ivme kazandırmış olup, bu doğrultuda talepler artmıştır. Daha önceleri hizmetleri farklı firmalara dağıtarak riskleri azalttığı düşüncesiyle hareket eden şirketler bu sürecin entegre hizmet yönetimiîle tek elderf yönetilmesi gerektiği konusunda artık mutabık kalmaktadırlar. Türklerin tesis yönetiminde en dikkat ettiği konu maliyettir. Çok ucuza bu işi yapmaya çalışan şirketler yasal olmayan yolları kullanmaktadırlar. Bu şirketlerin hizmet alacak şirkete karşı olan yükümlülüğü yanısıra, müteselsilen hizmet alan şirketinde sorumluluğu ortaya çıkmaktadır. Kalitenin bir maliyeti vardır. Ancak onu optimize ederek en uygun fiyata ulaşmak da tesis yönetim şirketlerinin görevidir.”

Enerji yönetimi yapıyor
“Tesis yönetiminde ortaya çıkan en önemli etkenler aidatların ya da genel giderlerin en düşük değere ulaştırılmasıdır. Bunun için teknik hizmetlerin reaktif olarak değil proaktf arıza olmadan önleyici bakım yaklaşımıyla yerine getirilmesi, garanti kapsamındaki ekipmanlarm bir yazılı program üzerinden takibi, enerji kullanımlarının her ay dikkatle incelenmesi, enerji yönetiminin detay bazda incelenmesi ve talep edilmeden zorunlu alınacak tedbirlerin yönetim şirketi tarafından müşteriye sunulması, genel giderlerin dikkatle incelenmesi ve mükemmel bir raporlama tekniği ile müşterilerin istedikleri anda internet aracılığıyla istedikleri ve gerekli her türlü bilgiye ulaşmalarının sağlanması hizmet veren şirketin ana sorumluluk ve görevleri arasındadır.”

Masraflar azalıyor
Tesis Yönetimi her tür binada uygulanıyor. Rezidanslardan ofislere, sitelerden üniversitelere, hastanelerden spor tesislerine, sanayi tesislerindenalışveriş merkezlerine geniş bir perspektifte uygulama alanma sahiptir. Yukarıda da belirttiğim üzere daha temiz, daha ferah, daha düzenli, daha yeşil bir ortam iyi br tesis yönetiminin eseridir. İyi bir tesis yönetimi ile enerji maliyetleri düşüyor. Tesis ekipmanları garanti süreçleri dikkatle yönetilerek buradan doğacak maliyetler devre dışı bırakılır. Teknik tesis yönetiminin sistematik takip edilmesi ile yüklü tesis ekipmanları yedek parça, arıza ve bakım maliyetleri de ortadan kalkıyor. İyi bir tesis yönetimi kiracı ve mülk sahiplerinin her ay ödediği aidatların sürekli kontrol altında olmasını sağlar. Bu sayede aylık genel masraflar azalıyor.

Tüm binalara gerekiyor
RGM Turkey Genel Müdürü Cengiz Sezgin, tesis yönetim hizmetleri Türkiye’de gelişen gayrimenkul sektörüne paralel olarak önümüzdeki 3 yıllık periyotta 10 milyar TL hacime ulaşacağını belirterek, şöyle devam etti: “Sektörde, tesis yönetimi yaptığını ifade eden pek çok şirket vardır. Tüm binalar için tesis yönetimi gereklidir. Özellikle residence’lar, iş merkezleri ve ofisler, siteler, alışveriş merkezleri, spor tesisleri, üniversiteler mutlaka iyi bir tesis yönetimine ihtyaç duyarlar. İyi bir tesis yönetimi hem maliyetleri aşağı çeker hem de binayı zevkle yaşanır hale getirir ve binaya değer kazandırır. Gelecek dönemde bu sektör daha da ön plana çıkacak.”

Hürriyet Seri İlanlar

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Emlakta Yeni Dönemin Detayları Belli Oldu

Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Eylül’den itibaren devreye alınacak “doğrulanmış ilan” düzenlemesiyle, aynı taşınmaz için birden …