1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tapuda Zorunlu Dönem Başladı!

Türkiye’de teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam ederken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) ile tapu dairelerinde resmi zorunluluk başladı.

Son dönemde konut ve arsa fiyatlarının yükselmesi dolandırıcıların dikkatini çekmiş ve pek çok sahtekarlık girişimi yaşanmıştı. Vatandaşların tapu bilgilerini koruma amacıyla e-Devlet üzerinden SMS kaydı alınmaya başlanmışken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından EKDS sistemi devreye alındı.

Tapu müdürlüklerinde yeni bir dönem başlıyor. Pilot uygulamaları yapılan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) tüm Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Yeni sistemle birlikte, yeni kimlik kartlarındaki parmak izi, biyometrik vesikalık fotoğraf gibi bilgiler tapu dairelerinde özel cihazlar kullanılarak karşılaştırılabilecek.

Yeni kimlik kartları ile yapılan işlemlerde, tapu dairelerine yerleştirilen özel cihazlar sayesinde vatandaşların mal varlıkları koruma altına alınacak. Bu cihazlar, kişinin kimlik kartı alınırken kaydedilen parmak izi ile tapu üzerinden işlem yapmak isteyen kişinin parmak izini karşılaştıracak. Bu sayede kişinin en belirgin ve taklit edilemez özelliği olan parmak izi ile tapu bilgileri güven altına alınmış olacak.

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) hakkında açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, “Vatandaşlarımız, tapu devir işleminin tarafları olduklarında, gerekli başvuruları yaparak tapu devri hazır hale geldiğinde, ilgili tapu dairelerine bizzat imza atmaya gittiklerinde, EKDS ile kimliklerini doğrulattıktan sonra devir için imza verebilecekler. Kimlik doğrulaması yapılamazsa, tapu devir işlemi devam etmeyecek. Bu sistem, kişilerin devre konu tapunun gerçek eski ve yeni sahibi olup olmadığını ortaya çıkaracak.” şeklinde konuşarak, tapu bilgilerini güvence altına almak isteyen kişilerin kimlik bilgilerini yenilemeleri gerektiğini vurguladı.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’de Beklenen Yaşam Süresi Azaldı: Yaşam Süresinin En Uzun Olduğu İller

TÜİK verilerine göre Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi 77,5 yıldan 77,3 yıla geriledi. Peki, yaşam …