1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Taksim’i Yayalaştırma Projesi Otelcileri Neden Mağdur Etti?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başlattığı Taksim’i yayalaştırma projesi bölgedeki konaklama tesislerini olumsuz yönde etkileyecek. Çalışmaların başlaması ile birlikte bölgede trafiğin artacağı, transferlerin zorlaşacağı ve müşteri memnuniyetinin düşeceği belirtiliyor.

Cumhuriyet Caddesi, divan oteli, Eresin havalimanı, istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, radikal gazetesi, Sektörel Haberler, Taksim, Tarlabaşı, Topçu Kışlası, tünel, turob başkanı Timur Bayındır, zambak sokak

İstanbul turizminin kalbi Taksim’in yayalaştırma çalışmaları kapsamında 240 gün boyunca trafiğe kapatılacak olması turizmcileri endişelendiriyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, bölgenin trafiğe kapatılmasının ardından, otelcilerin ciddi sıkıntı çekeceğini belirtirken, Başkan Yardımcısı Müberra Eresin havalimanı transferinin iki saate çıkacağını ve müşteri memnuniyetinin yüzde 100 düşeceğini açıkladı.

Cumhuriyet Caddesi, divan oteli, Eresin havalimanı, istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, radikal gazetesi, Sektörel Haberler, Taksim, Tarlabaşı, Topçu Kışlası, tünel, turob başkanı Timur Bayındır, zambak sokak

BAYINDIR: OTELLER CİDDİ SIKINTI ÇEKECEK

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz TUROB Başkanı Timur Bayındır, bölgenin araç trafiğine kapatılmasının otelleri ciddi anlamda sıkıntıya sokacağını söyledi. Bayındır, “İnşaatın başladığı ilk günlerde sıkıntı olmasa bile, ilerleyen günlerde illa ki sıkıntılar olacaktır. Şu anda inşaat başladı ve durdurmak çok zor. Ancak o bölgede otelleri rahatlatacak ne tür alternatif çözümler üretildi bilemiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyet Caddesi, divan oteli, Eresin havalimanı, istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, radikal gazetesi, Sektörel Haberler, Taksim, Tarlabaşı, Topçu Kışlası, tünel, turob başkanı Timur Bayındır, zambak sokak

TOPÇU KIŞLASI’NIN GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Taksim için hayata geçirilen proje ile ilgili de değerlendirme yapan Bayındır, “İstanbul zaten yeşile hasret bir kent. Bu yüzden Gezi Parkı’nın olduğu yere Topçu Kışlası yapmak ne kadar mantıklı onu da ayrıca tartışmak lazım. Bir de, bence insanlar zaten İstanbul’un bu kargaşalı halini seviyor. O kargaşayı kaldırdıktan sonra İstanbul’u tekrar nasıl sevimli hale getireceğiz onu da bilmiyorum” dedi.

‘OTELLERE VE ESNAFA ÖNCEDEN HABER VERİLMEDİ’

TurizmGüncel’e konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin ise Taksim – Talimhane Bölgesi’ndeki otellerin ciddi müşteri memnuniyeti kaybı yaşayacağını ifade etti. Eresin sözlerine şöyle devam etti: “Taksim – Talimhane Bölgesi aslında direkt olarak bu çalışmadan trafik anlamında etkilenmiyor. Çünkü aşağıdan Kasımpaşa tarafından çıkış var. Ancak Taksim’in geneli trafik sıkıntısından çok etkilenecek. Bölgedeki esnafa ve bizlere çalışmaların ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceği önceden haber verilmedi. Yanlış olan bu. Eğer önceden haber verilseydi önlem alınır, bilgilendirme yapılırdı.”

‘HAVAALANI TRANSFERİ 2 SAATE ÇIKACAK’

“Çalışmalar nedeniyle 45 dakika süren Atatürk Havalimanı – Taksim transferi artık 2 saat sürecek. Bu nedenle havaalanlarına turist bilgilendirme panoları koymalıyız. Gelirken E – 5, E – 6 yollarının kullanılmasını salık vermeliyiz. Bunun dışında biliyorsunuz insanımız birçok farklı sebepten ötürü sabırsızlar. Taksim – Talimhane Bölgesi’nde trafik kargaşasından dolayı istenmeyen olaylar yaşanabilir. Turistlerin gözü önünde hoş olmayan sahneler cereyan edebilir. Ayrıca bölgedeki ticari araçların turist otobüslerine yönelik hoşgörüsüz yaklaşımları söz konus. Bu nedenlerle trfaik ekiplerinin bölgede çok yoğun bir şekilde en azından ilk bir hafta, 10 günlük süre içinde çalışmaları gerekiyor. En azından trafiğin yeni akışını insanlara anlatmak için.”

‘MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÜZDE YÜZ DÜŞER’

“Bölgenin 240 gün boyunca trafiğe kapanacak olması otellerin müşteri memnuniyetini yüzde 100 oranında kötü etkiler. Eksiye götürür. Ancak oteller daha az rezervasyon almayacaklardır. Çünkü yayalaştırma projesiyle ilgili Türk insanının, bölgedeki otelcilerin ve esnafın bile haberi yoktu. Turistlerin zaten olmayacaktır. ”

Turizmgüncel

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da Ücretsiz Deprem Testine Ev Sahibi Engeli: 79 Bin Binada Tarama Yapılamadı

Marmara depreminin ardından 25 yıl geçerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Bina Tespiti Projesi’ne bugüne kadar …