1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

“Suriyeliden Satılık” İlanlarına Yönelik Uyarı

Esad’ın devrilmesi sonrası sosyal medya platformlarında ‘Suriyeliden satılık’ ilanlarının arttığını belirten Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Ali Yüksel, konut, araç ve şirket alımlarında daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

İç savaş sırasında Türkiye’ye sığınan bazı Suriyeliler, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından geri dönmeye başladı. Bu geri dönüşlerin ardından ‘acil satılık’, ‘Suriyeliden satılık’, ‘acil kelepir’ başlıklı ilanlar ise artış gösterdi.

Satılık ilanlarındaki dolandırıcılık riskine dikkat etmek gerektiği uyarısında bulunan Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Ali Yüksel de konunun hukuki ve ekonomik boyutlarını CNBC-e’ye değerlendirdi. Yüksel, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki satılık ilanları yerine güvenilir emlak firmalarıyla satın alma süreçlerinin yürütülmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları aktardı:

“Bu dönemde üç şey çok önemli:

Birincisi, ‘Gayrimenkulumu satıyorum, Acil gitmem lazım, Suriyeliyim’. İkincisi, ‘Arabamı satıyorum’. Üçüncüsü ise ‘Şirketimi satıyorum’. Suriyelilerin birçoğu da girişimci. Bu girişimciler de değişik işletmeler kuruyorlar. Fatih, Başakşehir ve değişik yerlerde. Onlarda da ‘devren işletme’ diye çok fazla ilan görülüyor.

Vatandaşlara buradan uyarı yapmak gerekiyor. Bir kere ‘Konutumu satıyorum’ diyorsa, konutla alakalı kesinlikle tapuda işlem yapılması, bilinen sağlam emlak firmalarının sitelerine dikkat edilmesi gerekiyor. Onun dışında peşinat verirken, avans ve kapora vermemek ya da aradaki emlak firmasına güvenerek vermek önemli. Çünkü zincir emlaklar daha güvenli. Ama bunun yanında Facebook ve Instagram gibi sosyal medya mecralarındaki ilanlara itibar etmemek gerekiyor.”

‘Şirket devri daha tehlikeli’

Araç ve şirket devirlerinde de ihtiyatlı olunması gerektiğini belirten Yüksel, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Araçların ‘change’ diye tabir edilen, yanmış araçların yeniden piyasaya çıkarılması ya da plakalarının değiştirilmesi ve çalıntı araç olması gibi tehlikeler sebebiyle burada araç kayıtlarıyla araç belgeleri üzerindeki kayıtların tutması gerekiyor ve bunun resmi yoldan yapılması gerekiyor. Kesinlikle paranın önceden havale edilmemesi gerekiyor.

Şirketlerde ve işletme devirlerinde bu daha tehlikeli. Çünkü bir işletmeyi devraldığınızda borçlarını da devralıyorsunuz. Ne kadar borcu olduğunu bilemezsiniz. Işletmenin ne amaçla kullanıldığını bilemeyebilirsiniz.”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İçişleri Bakanı Soylu’dan TDV’nin “İyilik Konutları”na Destek

Bakan Soylu, İdlib’te yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’nın da aralarında bulunduğu Sivil Toplum …