1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sürdürülebilir Gelecek Yeşil Markaların Varlığına Bağlı!

İzmir’de, Sürdürülebilirlik Akademisi ile İzmir Sanayici İşadamları Derneği (İZSİAD) işbirliğiyle “Sürdürülebilirlik Gelecek Konferansı” yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Kaya Termal Otel’deki konferansta yaptığı konuşmada, kentin kalkınmasına ilişkin sorumluluklarını yerine getirirken, çevrenin korunmasına dair ilkelerle hareket ettiklerini söyledi.

Kocaoğlu, “Kentin kalkınması için planlama ve altyapıyı yaparken, gelecek kuşaklara daha iyi bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda İzmir’de en çok yatırımı da çevreye yaptık. Kentin arıtmasını yaptık, bütün suyumuzu arıtıyoruz. Artık denizlerimize, derelerimize arıtılmış su akıyor” dedi.

Kocaoğlu, kentin planlaması ile ulaşım master planı ve stratejik planlamada olmazsa olmaz koşullarının da çevrenin korunması faktörü olduğunu, ağaçlandırma çalışması yürüttüklerini, ekolojik ve organik tarıma ciddi destek verdiklerini kaydetti.

Daha temiz ulaşım için raylı sistemin kullanılmasına ağırlık verdiklerini ve hatları genişlettiklerini ifade eden Kocaoğlu, “Hedefimiz toplu ulaşımı çevreyi kirletmeyen araçlarla yapmaktır. Elektrikli, akülü ve çevreci otobüslerin kullanılmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İZSİAD BAŞKANI BARAN
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran da sürdürülebilir gelecekle ilgili çalışmalar için kurum, kuruluşların ve özel sektörün işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu, özel sektörün katkı sağlayabileceği sürdürülebilir gelecek konusundaki en önemli konunun markalaşma olduğunu vurguladı.

Yeşil tüketimi desteklemenin ve bu konuda herkesin bilgilendirilmesinin önem taşıdığını dile getiren Baran, şunları söyledi:

“Yeşil marka üzerinde durulmalı. Özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olarak karbon gazının azaltılmasına yönelik çalışmalar için TEMA ve İzmir’de de Ege Orman Vakfı ile işbirliği yapabiliriz. Sürdürülebilir gelecek Türkiye’de yeni bir kavram, Bu konferansın İzmir’de düzenlenmesi de bu çerçevede önem taşıyor. İZSİAD bu çalışmalara katkısını sürdürecektir.”

SUNUMLAR
Konferansta, “Düşük Karbon Ekonomisinde Riskler ve Fırsatlar, Rio 20 Yeşil Ekonomiye Doğru” başlığıyla sunum yapan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Kalkınma Direktörü Dr. Katalin Zaim ise kaynaklardaki kıtlık, kirlenme, çevre ve iklim değişikliklerinin birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini, ülkelerin sürdürülebilir gelecek için karbon gazının azaltılması ve temiz enerji kullanımına yönelmelerinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Zaim, Rio 20 hedefi ile sürdürülebilir gelecek için Türkiye’de de Kalkınma Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü ve çeşitli projeler geliştirildiğini söyledi.

Sürdürülebilirlik Akademisi Başkan Yardımcısı Semra Sevinç de iklim değişiklikleri, tüketimin artması, fosit yakıt kullanımı, ısınma tercihleri ve sera gazı salınımı nedeniyle önemli çevre sorunları, kaynaklarda kıtlık, su kalitesinin azalması gibi pek çok olumsuzluğun yaşandığını, bu sorunların giderek artmasıyla beraber dünyada sürdürülebilirlik kavramının önemli bir model olarak ortaya çıktığını vurguladı.

Kamu kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve işletmelerin sürdürülebilir kurum hedefini ortaya koymaları gerektiğini dile getiren Sevinç, dünyada pek çok ünlü markanın da artık sürdürülebilirlik hedefiyle üretim, pazarlama, insan kaynakları, finansman ve sunum fonksiyonlarında çevrenin korunması ve sürdürülebilirliği sağlamaya başladıklarını bildirdi.

Semra Sevinç, İç Anadolu Bölgesi’nin organik gıda tüketimi, Ege Bölgesi’nin de sürdürülebilir tüketimle üst sıralarda yer aldığını anlatarak, “İşletmeler, sürdürülebilir marka olmak için markalaşmayı bütünsel yaklaşımla le almalı. Dünyadaki büyük işletmeler, tüketicinin artan talepleri ve sürdürülebilir gelecek hedefiyle toplumsal ve sosyal projelere ağırlık vererek ilerliyor. Türkiye’de de sürdürülebilir gelecek için etkin çalışma yürütülmeli” diye konuştu.

Konferansta yapılan oturumlarda SOYAK üst yöneticisi Emre Çamlıbel, uyguladıkları “Yeşil Tesisler ve Yeşil Binalar” konusunda bilgi verdi.

Form Group Üst Yöneticisi Tunç Korun ile Schneider Electric Enerji Verimlilik Direktörü Cihan Karamık ile Philips Aydınlatma Genel Müdürü Ülkem Kırımlı ise sektörel bazda sürdürülebilir enerji ve yatırımları anlattı. Demir Enerji Danışmanlık kurucu ortağı Caner Demir de gelecekte sürdürülebilir uyumunun temel taşlarından birini oluşturacak olan karbon yönetimi ve karbon piyasaları konusunda da bilgiler verdi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Arsa Kondu Dönemi! Ev Alamayan ‘Tiny House’ Alıyor

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara kaydırdı. Arsalarında Tiny House …