1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Stroton, Agregayı Üretmeye Başladı

Stroton, yapı kimyasalları sektörüne hammadde üretimine başladı.

piscine

EPS yalıtım levhaları alanında geniş bir yelpazede üretim yapan Stroton, mikronize tesisi kurdu. 2015 yılında yaptıkları tesis yatırımıyla yapı kimyasallarında hammadde olarak kullanılan agregayı üretmeye başladıkları bilgisini veren Stroton ortaklarından Ömer Karadeli, “Yeni fabrika ile üretim kapasitemizi yaklaşık yüzde 110 büyütmemizin yanı sıra ciroda da kayda değer artış sağladık” diye konuştu. EPS yalıtım ürünlerinde 600 bin metreküp üretim kapasitelerinin bulunduğunu kaydeden Karadeli, “EPS ambalaj sanayii, yalıtım levhaları ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu diğer yalıtım malzemelerinde de bir kaliteyi artırmak istiyoruz. Ar-Ge çalışmalarıyla inovatif ürünleri pazara sunmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Yangın yönetmeliğine dayanıklı ürünler konusunda çalıştıklarını kaydeden Ömer Karadeli, “Ayrıca, ürün gamımıza 2015 yılında zemin kaplaması su izolasyonu ürünü olan Poliürea’yı ekledik” bilgisini verdi. Geniş ürün yelpazeleriyle birçok özel ve kamu projesinde yer aldıklarını ifade eden Karadeli, “2000 yılından bu yana yurt genelinde hizmet veriyoruz. 2013 yılında faaliyete geçen fabrika binamız ile faaliyet alanımızı genişlettik. İleri teknolojiye sahip tesislerimiz, Kayseri Mimarsinan OSB’de bulunuyor” dedi.

Bugün itibarıyla yapı kimyasalları bölümünde yıllık 100 bin ton, EPS bölümünde ise 600 bin metreküp üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Ömer Karadeli, “Yeni kurduğumuz miktonize tesisinde üretime başladık. Ayrıca, galvanizli güvenlikli iskele sektörüne de adım attık. 27 bin metrekarelik alanda kurulum çalışmaları süren bu tesisimizde, Strolift markasıyla tam otomasyonla üretim yapacağız” açıklamasını yaptı.

“Kuzey Afrika ülkelerine ihracat planlıyoruz”

Üretimin yaklaşık yüzde 20’sini ihraç ettiklerini söyleyen Ömer Karadeli; Kuzey Irak, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’a ihracat yaptıklarını belirtti. Bu yıl içinde Kuzey Afrika ülkelerini ihracat pazarlarına eklemeyi hedefl ediklerini açıklayan Karadeli, “Kuzey Irak’ta bayimiz bulunuyor. Cironun yaklaşık yüzde 20’sini ihracattan elde ediyoruz. Yurtiçinde ise 300 bayimiz bulunuyor. İç pazarda ciromuzu yüzde 50 artırmayı hedefl iyoruz” şeklinde konuştu. Su ve ısı yalıtımında inovatif ürünleriyle tesisat pazarında, dekorasyon amaçlı enjeksiyon ürünleriyle de dış cephe kaplama ve söve pazarında konumlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Karadeli, bu yıl sonuna kadar büyük ölçekli projelerde yer almak istediklerini sözlerine ekledi. Karadel, bugün itibarıyla 200 kişiyi istihdam ettiklerini de belirtti.

Üretimde ETAQ, CE, TSE, ISO ve G kalite sistemlerini uyguladıklarını söyleyen Karadeli, yüksek teknolojili enjeksiyon makineleri ve kalıplarıyla, ihtiyaçlara cevap verdiklerini ifade etti. Avrupa standartlarındaki ürünleriyle birçok kalite belgesi ve ödül aldıklarını aktaran Karadeli, şöyle devam etti: “EPS ısı yalıtım sektöründe ilk CE belgesini alan firmalardan biriyiz. Yurtiçinde pazarımızı büyüterek, Türkiye yapı sektörünün önde gelen markaları arasında yer almak istiyoruz. Katma değeri yüksek ürün imal etmeye çaba gösteriyoruz. Müşteri odaklı bir strateji izliyoruz.”

Sektör sorunlarına da değinen Ömer Karadeli, yönetmeliklerde sık sık yapılan değişikliklerin sektörün temel sorunlarından biri olduğunu savundu. Karadeli, “Sektörde büyümeyle birlikte kalite çıtası da düşmeye başladı. Pazarda kalite ve kârlılık erozyonu yaşanıyor. Sektörün hızlı büyümesiyle pazara yeni firmalar giriyor. Bu durum kalite ve fiyat politikalarını her geçen gün geriye doğru götürmeye başlıyor” iddiasında bulundu.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Silme Nedir?

Duvar yüzeylerinde süsleme amacıyla yapılmış şerit biçimindeki çıkıntılara verilen ad.