1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Şırnak’ta İki Deprem!

Önce Van, sonra Edirne ve Muğla. Şimdi de Şırnak! Şırnak’ı vuran iki deprem Mardin ve Siirt’te de hissedildi.

Son günlerde sürekli gündemde kalan büyüklü küçüklü neyin habercisi bilinmez ama en son deprem Şırnak’ı salladı.

Şırnak, bu sabah Richter ölçeğine göre 5.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Paniğe yolaçan depremlerde evlerini terkedenler açık alanlara çıktı. Depremler Mardin ve Siirt’te de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre ilk deprem saat 08.50’de meydana geldi. Merkez üssü İkizce Köyü olan 4.0 büyüklüğündeki deprem, yerin 7.2 kilometre derinliğinde kaydedildi. Bunu saat 08.52’de merkez üssü Silopi İlçesi’nin Pınarönü Köyü olan Richter ölçeğinde 5.5 büyüklüğündeki ikinci deprem izledi. Bu deprem yerin 5.4 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Depremleri hissedenler panik içinde evlerini terkederek açık alanlara çıktı. Depremler bazı kerpiç evlerin duvarlarında çatlaklara yol açtı.

VALİ’DEN AÇIKLAMA

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Silopi’deki 5.5 büyüklüğündeki deprem için “Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Silopi’de Pınarönü merkezüssü depremin 5. 5 olduğu yönünde intikal eden bilgiler var. Bizim Silopi’de ve Şırnak merkezde şimdiye kadar herhangi bir can kaybının olmadığını hemen ifade edebiliriz. Bize şimdiye kadar intikal eden bilgilere göre merkezde bir külliye camisinin minaresinin zarar gördüğüne ilişkin bir bilgi var. Bunun dışında şuana kadar köylerimizden Silopi’den veya merkezden herhangi bir can veya zarar görme yönünde ulaşan bilgi yok ” dedi.

TÜYSÜZ: 4.5’E VARAN ARTÇILAR OLUR

Silopi’deki depremi değerlendiren Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Depremin sığ olması yüzeyde fazla sarsıntı anlamına gelir. Sığ olduğu için deprem 6’nın üzerinde şiddette etkilemiştir. Bölgede 4’ün üzerinde 4.5’e varan artçılar gelecektir. Binada görünür hasar-çatlak varsa, binalara girilmemesi gerekir. Burada olmuş büyük bir deprem kayıtlarda görülmüyor” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor – İzoder 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. Yılında Uyardı

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor Çeyrek asır önce hepimizi derinden sarsan 17 Ağustos …