1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Selimiye Camisi’nin Avlusunda Define Aradılar

EDİRNE’de kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin, dün geceyarısından sonra tarihi Selimiye Camisi’nin avlusunda define aradığı sabah saatlerinde ortaya çıktı. Sabah namazına gelenlerin durumu fark etmesi üzerine gelen polisler inceleme yaptı.

büyük selimiye camii, mimar sinanın selimiye camii, selimiye camii, selimiye camii fotoğrafları, selimiye camii hikayesi, selimiye camii içi, selimiye camii kubbesi, selimiye camii minareleri, selimiye camii mosque, selimiye camii nerde, selimiye camii nerede, selimiye camii özellikleri, selimiye camii planı, selimiye camii resmi, selimiye camii tarihi, selimiye camii ve külliyesi, selimiye camii vikipedi

Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” dediği Selimiye Camisi’nin görevlileri, dün yatsı namazından sonra iç ve avlu kapılarını kapattıktan sonra evlerine gitti. Caminin içinde gizlendiği tahmin edilen kişi ya da kişiler ise gece yarısından sonra güvenlik kamerası olmayan ve alarmı çalışmayan caminin içinden dışarı çıktı ve kazma ve küreklerle caminin avlusundaki 1 metre genişliğindeki mermeri kaldırarak define aradı. Avlunun kilitli kapısının 10 metre arkasında nöbetçi olan polis memuru ise hiçbir ses duymadı. Sabah namazına kadar sürdüğü sanılan kazının ardından hazine avcıları, sabah namazı için cami görevlilierinin dış kapıyı açmasının ardından fark ettirmeden dışarı çıkıp kaçtı.

Bir süre sonra ise cami görevlileri avluda çukuru görünce hemen polise haber verdi. Gelen ekipler ise detaylı bir inceleme yaptı ve kazı yapılan yerin görüntülerini çekti.

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, Müze Müdürlüğü ile Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri de gelerek polisten bilgi aldı. Gece caminin dış bahçesinde görevli polis memurunun da ifadesi alındı. Camiyi ziyarete gelen vatandaşlar ise polis ekiplerinin çalışmalarını dikkatle izledi. Yetkililer, kişilerin avluda define aradığını, ancak hiç birşey bulamadıklarını söylediler. Soruşturma sürüyor.

Sultan 2’nci Selim’in talimatı ile Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı ve “Ustalık eserim” diye nitelediği Selimiye Camisi, 1575 yılında ibadete açıldı. Tarihi camiyi, ayda yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.