1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Riskli Binalar Boşaltılıp, Tespitler Yapılmalı

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr Gürsel Öngören, riskli alanların ilan edildiğini belirtti.

riskli-binalar-bosaltilip-tespitler-yapilmali

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr Gürsel Öngören, vatandaşların bu binaları bin an önce boşaltıp gerekli tespitleri yaptırarak, yıkım ve yeniden yapım çalışmalara başlaması gerektiğini söyledi.

Öngören yaptığı yazılı açıklamada, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin 2012 yılında tamamlandığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, deprem ve diğer afetler konusunda yasal, kentsel dönüşümü teşvik edici olarak da idari düzenlemeleri yaptığını anlatan Öngören, ”riskli alan” ilanlarının ise Bakanlar Kurulu tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kanunun riskli alanların boşaltılması, rezerv alanlarında yeni konut ve işyerlerinin yapılması, riskli binaların yıkımı ve yeniden yapımı, imar planları, kamulaştırma, hak sahiplerine yapılacak yardımlar dahil olmak üzere kentsel dönüşümü tüm boyutları ile kapsadığını ifade eden Prof.Dr. Öngören, deprem ve diğer afetler doğrultusunda İstanbul ve diğer yerlerin kentsel dönüşümü konusunda daha ayrıntılı düzenlemelerin de yönetmelik ve genelgelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarıldığını vurguladı.

Prof.Dr. Öngören, şunları kaydetti:

”Deprem kovalarken, riskli alanlarda ve yapılarda oturulmaya devam edilemez. Deprem kovalayacak, biz koşacağız. Bundan sonrası halkın hızlı hareket etmesine kalmıştır. Devlet görevini yapmaktadır. Riskli alanlar ilan edilmektedir. Tespitlerin yapılması için lisanslar dağıtılmıştır. Halkımızın bu yasal altyapı doğrultusunda, binaları yenileme konusunda ön görüşmeleri tamamlayarak, belediye ve çevre il müdürlükleriyle görüşerek riskli yapıları tespit ettirmesi, riskli alanlarda uzlaşma görüşmelerine başlaması ve riskli yapıların yıkımı ve yeniden yapımı için çalışmaları olgunlaştırması gerekmektedir.”

Riskli binaların bir an önce boşaltılması gerektiğini ifade eden Öngören, halkın hızla risksiz alanlarda bulunan ama risk taşıyan eski binalarının dönüşümü için kendi aralarında toplantılar düzenleyip, binayı kendilerinin mi yeniden yapacağına, yoksa bu konuda inşaat firmalarıyla bir anlaşma mı imzalayacağına karar vermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Kredisi Sistemi Değişti! Belgeyi Getiren Muaf Olacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçen yıl devreye alınan ikinci kez ev alacaklara yönelik …