1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Parke Yaptırmadan Bilmeniz Gerekenler

Ev dekorasyonun ilk düşünülen ve en son yapılan dekorasyonu parkedir. Ev mobilyalarının ve duvar boya renklerine uyumluluğunu parke tamamlar. Parke yapılmadan önce yer zeminin ev odanın hazır olması önemlidir.

Eğer evinizi tadilattaysa parke yapılmadan önce dikkat edilecek konular

  • Pencereleri takılmış, dış ortamdan yağmur, nem v.b. girmemesi gerekiyor.
  • Zeminin tesfiyesi yapılmış, düzgün olması gerekiyor.
  • Duvar boyası, alçıpan v.b. yapılmış ise boyanın tamamen kuruması gerekiyor. aksi halde parke kesme sırasında oluşacak talaş tozları duvar boyasına yapışır.

Parkeden sonra duvar boyası yapılması durumunda parke yüzeyinin boya sırasında damlamalardan korunmalıdır.Parke duvar bitimininde süpürgelik boyadan korunması ve itinalı boya yapılması gerekiyor. Bu durum önerilmezdir. Parke ve süpürgeliklerinizin ne kadar korunsada olası ufak ve görünmeyen nedenlerden dolayı zeminin boyanmasının önüne geçemezsiniz. Duvar boyasında sonra parke döşenmesi önerilir. Parke duvar kenarları süpürgelikler dönüldüğünden çok güzel bir uygulama ortaya çıkar.

Parkeyi çok önceden yaptırdıysanız, odanızın boyaya ihtiyacı varsa uygun yer zemin korumaları kullanmanızı öneririz. süpürgelik ve duvar arası maskeleme bantı (kağıt bant) ile bantlayınız. Kesinlikler koli bantı kullanmayınız. Bantın kolaylıkla sökülebilecek cinsinden seçiniz. Yer zeminini koruma naylon ve üzerine zemin koruma kartonu yerleştirdikten sonra boya işlemini yapmanızı öneririz.

Kaynak: Bina İsletimi

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Beton Genel Teknik Şartnamesi – TS 802

I – Demirsiz Beton, II – Demirli Beton, III – Demirsiz, Demirli “…..” Betonu. 11.1. …