Merhum Erbakan’ın kurduğu Pancar Motor A.Ş., arazisini emanet ettiği Kayseri ve Konya Şeker’e dava açtı. Pancar Motor A.Ş.’nin avukatları 200 milyon dolarlık arsayı geri istiyor…
Milli Görüş’ün efsane lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi, 1956’da kurdu. Ancak 1994’te ekonomik krize giren Pancar Motor, ortakları Kayseri ve Konya Şeker Fabrikaları tarafından desteklendi. İşte bu destekten kaynaklı sorunlar günümüze uzandı ve geçtiğimiz günlerde dava konusu oldu.
TAHLİYE EDİLMİŞTİ…
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Pancar Motor A.Ş. adına başvuran avukat Hakkı Kurtuluş, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ile Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye “tapu iptali ve tescil” davası açtı. Pancar Motor’un avukatı Kurtuluş, “Ekonomik krizden kurtulmak için, Bayrampaşa’daki 44 dönümlük fabrika arazimizi, 1994’te, ‘muvazaalı’ (danışıklı) yolla, 5 milyon dolar bedelle davalı şirketlerin üzerine geçirdik. Yapılan sözleşmeye göre dava konusu taşınmaz, süreç içerisinde yine şirketimiz üzerine geçirilecekti. Ancak bu işlem şimdiye kadar gerçekleşmedi” dedi. Davalı şirketler ise Pancar Motor’u “kötü niyetli” olmakla suçladı. Konya ve Kayseri Şeker’in avukatları “Söz konusu dava, 60- 70 milyon dolarlık taşınmazın tahliye ve ihaleye çıkarılma sürecini engellemek için açılmıştır” dedi. Açılan davaya rağmen Pancar Motor’un Bayrampaşa’daki fabrikasının geçtiğimiz günlerde Çevik Kuvvet polisleri eşliğinde tahliye edildiği öğrenildi.
GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLDÜ
Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2011’in son günlerinde İstanbul Beykoz’daki Sabancı Öğretmenevi’nde Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıya merhum Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz de katıldı. Altınöz, “Kayseri ve Konya, iştirakçilerinden aldığı yetki üzerine fabrikadan tahliyemizi talep ediyor. Arsa onların değil Pancar Motor şirketinin. Arsanın değerinin 200 milyon dolar olduğunu duyunca yanlarına aldıkları Çevik Kuvvetle birlikte fabrikamızı boşalttılar” dedi.
Takvim