1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Müzebüs 220 Okulu Ziyaret Edecek!

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 50 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs bu yıl 24 ilde 220 okulu ziyaret edecek.

müzebüs,koç müzebüs,müzebüs okul ziyaretleri,müzebüs 2012

Müze gezmek için büyük şehirlerde yaşamak hatta müzeye gitmek gerekmiyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor.

22 Eylül’de Mersin’de başlayacak “Müzebüs”ün Anadolu turu, 2010-2011 eğitim öğretim yılı boyunca sürecek. Turun 17 Haziran 2011’de Edirne’de sonlanması planlanıyor. Bugüne dek 1033 okul ve 155 bin öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 24 ilde 220 okul ve 20-25 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

HER OKULDA BİR HAFTA KALACAK
Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 50 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, Güneş saati, Güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Müzebüs’ün Anadolu’nun zor koşullar altında yaşayan en ücra noktalarına dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar” şeklinde konuşuyor.

MÜZEBÜS HAKKINDA
Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda birkaç gün kalabiliyor. Müzebüs’te iki eğitmenin yanı sıra 50 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.

Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.