1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mustafa Demir: Devlet Fabrika Yapacak!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, “Türkiye’de sekiz buçuk yılda el değmedik yer kalmadı. En ücra köyüne kadar, bu iktidarın hizmet götürmediği mahalle yok” diye konuştu….

Bakan Demir, seçim çalışmaları kapsamında Samsun Bafra ilçesi Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.
Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin 12 Haziran’da yapılacağını ifade eden Demir, sekiz buçuk yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye’yi kıyaslamanın imkanı olmadığını söyledi. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını dile getiren Demir, şöyle söyledi:

“O gün gündemde olan olumsuz şeylerle bugün eksik olan noktaları kıyasladığımızda arada uçurum var. Sekiz buçuk yıllık bir zaman içinde Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu tarihin en zor durumundan en iyi durumuna çıktı. Sekiz buçuk yılda böyle bir ilerleme kaydeden ülke dünyada yok. Şimdi sekiz buçuk yıllık performans ve yakaladığımız ivme ve gelişmeyi, Türkiye’nin hangi istikamete gideceğini önümüzdeki pazar günü karar altına alacağız. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu buradan da iyi anlayalım. 1970’li yıllarda ve 1990’lı yıllarda ülkede yaşanan siyaset yönetiminin, partilerin, devlet görevlilerinin ne kadar ülkeyi çürüttüğünü bir kez daha hatırlayalım. Onları da biz oylarımızla göreve getirmiştik, yine o olumsuz durumdan ülkeyi bizim oylarımız kurtardı.” dedi.

Ticaret borsalarının, olumlu ve olumsuz, Türkiye’nin yaşadıklarını en iyi bilen kurumlar olduğunu ifade eden Demir, “Bafra, Türkiye’nin ikinci büyük üretim havzasıdır. Çalışan insanın ne yapabildiğini, çalışmayan insanın neler yapamayabildiğini, hükümetin sekiz buçuk yılda bizi nereden nereye götürdüğünü biliyorsunuz. Eksik olan yerlerin düzeltilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bafra, Samsun’da nüfusu en yoğun olan ilçedir. Bafra’nın performansı ve desteği çok önemli. Samsun siyasetine yön verebilecek kapasiteye de sahip. Bizim de hedefimiz Bafra’nın o hüviyetini daha ön plana çıkarmak” söyledi.

Bafra’da çok işler yapıldığını belirten Demir, şöyle konuştu:
“Bafra’da Organize Sanayi Bölgesi var, yatırım yapmak ve fabrika kurmak isteyenlere bedava yer veriliyor. Kalkınmada öncelikli yöre, üçüncü derecede teşvik kapsamında. Yolu var, suyu var, elektriği var, kanalizasyonu, arsası ve arazisi var. Muhalefete göre, ’devlet fabrika yapmıyor.’ Bu arkadaşlar yatırımdan uzak, geliştirmekte, gelişmeden uzak olduğu için, bunları bilmedikleri için oturacaklar, ’devlet fabrika yapacak’… Eski karma ekonomik sistem, tabiri caizse komünist sistem hala akıllarında var.” dedi

Sanayi yatırımı için Bafra’nın hiçbir eksiğinin bulunmadığını dile getiren Demir, şunları konuştu:
“Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda Bafra altyapıda en iyi olan ilçelerden bir tanesidir. Bafra’nın neyi eksik? Bafra’nın fabrikası eksik? Bunu devlet değil, yatırımcı yapacak. Fabrika yapmaya başlayan yatırımcı bir problemle karşılaşırsa yanımıza gelebilir. Türkiye’de sekiz buçuk yılda el değmedik yer kalmadı. En ucra köyüne kadar, bu iktidarın hizmet götürmediği mahalle yok. Mutlaka her mahalleye hizmet gitmiştir. Bafra, Samsun’un hem siyasette hem ticarette lokomotif ilçesidir. Tüm Bafralı sanayici, yatırımcı ve iş adamlarının gelişimi bir tek Bafra için değil, Samsun için de, Türkiye için de önemlidir.” söyledi.

Türkiye’nin istikrarının artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Demir, “Son sekiz buçuk yılda yapılan tüm işler Türkiye’de 80 yılda yapılan işe bedel. Verimlilik bire ondur. Önümüzdeki dört yılda ülkede yapılacak olan yatırımlar, sekiz buçuk yıldaki gelişmeye değer olacak. Sayın Başbakanımız, ’çıraklık, kalfalık ve ustalık’ kavramını bilerek ayrı yapıyor. Bakın dört yıl sonra bunu göreceksiniz. Dört yıldaki performans sekiz buçuk yıla eşit olacağına göre, 80 yıla göre ne olacak? Bire 20 verim olacak. İmkan olsa denemek için altı aylığına muhalefetin eline verilim ülkeyi, tepetaklak bir anda aşağıya devriliverir anında.” dedi.

Bakan Demir, daha sonra seçim çalışmasına Gençlik Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak devam etti.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Marmaray’ın Cirosu 2 Milyar Liraya Yaklaştı

Yolcu sayısı 440 milyona ulaşan Marmaray’ın cirosu, hizmet vermeye başladığı 29 Ekim 2013 yılından bu …