1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Müsiad’dan Emlak İçin 12 Maddelik Çözüm Önerisi!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde, ruhsat işlemlerinin özelleştirilmesi önerildi. Toplantı sonucunda İmar Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi ve ruhsat başvuru evraklarının azaltılması gündeme getirildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye’nin öncelikleri arasında bulunan kentsel dönüşümün hızlı ve sağlıklı yürüyebilmesi için önerilerini sıraladı. Malatya’da gerçekleştirilen MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısının sonuç bildirgesinde, ruhsat işlemlerinin özelleştirilmesi gibi bir dizi öneriler yapıldı.

YÜZDE 30’LUK KISIM RUHSATLI
MÜSİAD’ın ev sahipliğinde ve geniş bir katılımla Anemon Otel’de dün gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesinde, sektöre ilişkin yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri yer aldı. Türkiye’nin kalkınmasında, işsizliğin azaltılıp istihdamın arttırılmasında çok büyük payı olan inşaat sektörünün önündeki en büyük engellerden birinin ruhsat, harç ve iskan alımı aşamasındaki sorunlar olduğu vurgulandı. Mevcut yapı stokunun sadece yüzde 30’luk kısmının ruhsat ve iskanı bulunduğuna işaret edilen bildirgede, bu tablonun, yapıların gayrinizami ve uygunsuz bir şekilde yapıldığı, az miktarda bulunan ve imara uygun olarak inşa edilmiş olanların bile ekonomik, hukuki veya başkaca nedenlerle iskansız olduğu çarpıcı gerçeğini gözler önüne serdiği belirtildi. Bildirgede, eskiden devlet tarafından yapılan araç muayenelerinin artık özel sektör tarafından yapılmas, ruhsat işlerinin özelleştirilmesine örnek gösterildi.

12 maddelik çözüm önerisi
“1-İmar durumu bilgisine her vatandaş rahatlıkla ulaşabilmelidir.

2-İmar Kanunu yoruma gerek kalmayacak şekilde sadeleştirilerek yeniden düzenlenmelidir.

3-Ruhsat başvuru evrakları azaltılmalıdır.

4-Yapı denetim hizmet bedeli için gelişmişlik düzeyine göre bölgesel katsayı uygulaması ile hesaplanmalıdır.

5-Ruhsat ve iskan harçları çeşitleri azaltılmalıdır.

6-Ruhsat harç hesaplarında belediyeler arası ücret dengesizliği giderilmeli ve harçlar merkezi hükümet tarafından tespit edilmelidir.

7-Ruhsat harç hesapları sadeleştirilmeli ve internetten ilan edilmeli.

8-Ruhsat işlemleri tek merkezden koordine edilmeli ve tek birbirimden tüm işlemler yapılmalı.

9-Ruhsat verme işlemleri belli bir sürede tamamlanmalı.

10-Belediye müracaatlarında online takip sistemi ve buna bağlı birim oluşturulmalı.

11-Ruhsat işlemleri özelleştirilmeli.

12-İskan işlemleri basitleştirilmeli.”

Yeni Şafak

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Boğaziçi Dedikodusu Gerçeğe Mi Dönüşüyor?

Sevda Tepesi’nin imara açılmasının ardından Boğaz’da sular durulmuyor. Yeni yapılacak imar planıyla Boğaziçi’nin imara açılacağına …