1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mısır İdare Mahkemesi %6.8 İnşaat Demiri Vergisinin İptalini Değerlendirecek

Mısır hükümetinin 2012 yılı kasım ayında inşaat demiri ithalatına geçici olarak %6,38 oranında vergi getirmesinin ardından Türkiye’den Mısır’a yapılan inşaat demiri ihracatı durma noktasına geldi.

misir-idare-mahkemesi-6-8-insaat-demiri-vergisinin-iptalini-degerlendirecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz yıl aralık ayında, Türkiye’nin Mısır’a yaptığı inşaat demiri ihracatı sadece 4.972 mt olurken, önceki aya göre %52,5, yıllık ise %93 düşüş kaydedildiği görülüyor.

Mısır merkezli ithalatçı şirket Al Madena Al Monwara Co. başkanı Tarek Abd El Azeem, SteelOrbis’e yaptığı açıklamada, inşaat demirine yönelik verginin iptali için Mısır idare mahkemesine başvurduğunu ve mahkemenin başvurusunu kabul ederek, duruşmanın 6 Nisan 2013 tarihinde yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Öte yandan, SteelOrbis’in görüştüğü Mısır’ın en büyük çelik üreticilerinden Beshay Steel CEO’su Kamal Beshay ise geçici verginin kalıcı bir vergiye dönüşüp dönüşmeyeceğine ilişkin uluslararası ticaret kanunları çerçevesinde bir soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

SteelOrbis’in daha önce bildirdiği gibi, Mısır hükümeti, yerel üreticilerden gelen talepler doğrultusunda, ithal inşaat demirine geçici olarak %6,8 vergi uygulamaya karar vermiş, ithalat vergisinin yaklaşık yedi ay yürürlükte kalmasının ve ton başına en az 299 EGP (44$) seviyesinde olmasının beklendiğini belirtmişti.

Vergi yürürlüğe girmeden önce, kasım ayında, Mısırlı üreticilerin inşaat demiri fiyatları 4.025-4.080 EGP/mt fabrika çıkışı seviyesindeyken, verginin ardından fiyatlarda 130-165 EGP/mt artış görülmüştü. Mısırlı üreticilerin şubat ayı fiyatları ise 4.851-4.950 RGP/mt (720-734 $/mt) fabrika çıkışı aralığında bulunuyor.

SteelOrbis

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İş Dünyasından “Deprem Fonu” Önerisi

Beklenen İstanbul depreminin ekonomik hasarını telafi edebilmek için en az üç Marmara Bölgesi’ne ihtiyaç duyulduğunu …