1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mevlana Üniversitesi’nde Kaliteli Mühendis Yetişecek!

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Kaliteli Mühendis Yetiştirme Projesi’yle hem öğrencilerin fabrikalarda staj yapma imkanı bulacağını hem de sanayicilerin derslere girerek tecrübelerini öğrencilerle paylaşacağını söyledi

Prof. Dr. Adam, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın’la üniversite binasında düzenlediği basın toplantısında,

Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini yakalamasında kaliteli mühendislerin öneminin büyük olduğunu ifade etti.

Eğitim ve tıp fakültelerinin kontenjanlarının yüzde 100 dolarken mühendislikte kontenjanların Türkiye genelinde açıkta kalmasının düşündürücü olduğuna dikkati çeken Adam, “Halbuki ülkemizin 2023 hedefleri içinde milli uçak, yerli araba, yerli savunma sanayisi ve silikon vadisi projeleri gibi çok önemli projeleri var ve en önemlisi ülkemiz bölgesinde sanayide söz sahibi olmak istiyor” dedi.

Bütün bunların ancak kaliteli mühendislerle olacağını ifade eden Adam, “Peki neden mühendislikler tercih edilmiyor, neden en zeki çocuklar tıp fakültelerine gidiyorlar? Düşük maaş, iş bulamama endişesi ve ülkemizdeki gelişmeleri öngörememeleri nedenlerin başında geliyor” diye konuştu.

MÜHENDİSLİKTEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERE İŞ GARANTİSİ
Ortak protokol çerçevesinde mühendislikleri cazip hale getirmek için çok önemli kararlar aldıklarını belirten Adam, şunları kaydetti:

“Ek kontenjandan başlamak üzere mühendislik bölümlerini tercih edecek öğrencilere mezuniyetten sonra iş garantisi, LYS başarı sıralamasında ilk 30 bine giren öğrencilere tam burs, ücretsiz yurt, LYS başarı sıralaması 31 bin ile 60 bin arasında olan öğrencilere yüzde 50 burs, ücretsiz yurt ve LYS başarı sıralaması 61 bin ile 100 bin arasında olan öğrencilere yüzde 25 burs, yurt ücretinde yüzde 50 indirim imkanları sağlanacaktır.”

AKTİSAD üyesi sanayicilerin kendi puan türünde ilk 100 bine girip de Mevlana Üniversitesi mühendislik fakültesinin herhangi bir bölümünü tercih edecek öğrencilere eğitim süresi boyunca hem eğitim hem de yurt ücretini karşılayacaklarını ifade eden Adam, şöyle devam etti:

“Mühendislik eğitiminin başından itibaren hem öğrencilerimiz fabrikalarda staj yapma imkanı bulacak hem de sanayicilerimiz derslere girerek tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşacak. Mezun olan öğrencilerimiz diledikleri takdirde bu fabrikalarda işe girip çalışırken aynı zamanda üniversitemizde master yapabilecekler.”

AKTİSAD ile yaptıkları protokol gereği üniversite-sanayi iş birliğine önem verileceğine değinen Adam, bu çerçevede mühendislik fakültesi hocalarının derneğe üye sanayicilere danışmanlık hizmetleri vereceklerini, ortak projeler yapacaklarını hatta isteyen sanayicilerin yönetim kurullarında aktif olarak görev alacaklarını bildirdi.

SOMALİ’DEN BURSLU ÖĞRENCİ ALINACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle başlayan Somali’ye yardım seferberliğine üniversite mütevelli heyetinin ve tüm personelin katıldığını belirten Adam, “Bu yardımlarımız Kimse Yok Mu Derneği üzerinden şahsi olarak nakdi yardımlarda bulunmuşlardır. Ayrıca mütevelli heyetimiz Ramazan Bayramı’ndan önce aldığı bir kararla eğitim ve yurt ücretlerini bizzat kendileri karşılamak suretiyle bu yıl için Somali’den 10 öğrenciye üniversitemizde istedikleri bölümde okuma fırsatı sağlamışlardır. Konyalı iş adamlarımızın bu fedakarlıklarını kutluyor, fedakarlığı tescillenmiş olan Anadolu insanını teşvik edeceğini düşünüyorum” dedi.

Ali Akın da AKTİSAD olarak geleceğin mühendislerine sahip çıktıklarını kaydederek, “Nitelikli eleman ihtiyacı iş dünyasının içinde bulunduğu en büyük sorunların başında geliyor. Gelecek 10 yılda bu ihtiyacın bir şekilde karşılanması ve gerekli altyapının hazırlanması gerekiyor” diye konuştu.

“Hükümetin ’Türkiye Hazır Hedef 2023’ ekonomik ve kalkınma projesi bu durumu daha bir zorunlu hale getiriyor” diyen Akın, şunları söyledi:

“Bu amaç doğrultusunda yola çıkan ve kolları sıvayan AKTİSAD üyeleri, meseleye kayıtsız kalmama kararı almıştır. Mevlana Üniversitesi ile ortak bir projeye imza atarak, üniversitenin mühendislik bölümlerinden herhangi birini tercih eden öğrenciye burs ve iş garantisi veriyor.”

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yunanistan’da Kapıda Vize Dönemi Başladı: Vize Ücreti Ne Kadar Olacak?

Türkiye kıyılarına yakın 10 Yunan adasında Türk vatandaşları için hızlı vize uygulaması başlatıldı. Peki, kapıda …