1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Medya Kuruluşlarına Kentsel Dönüşüm Mektubu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm sürecinde kamuoyunun doğru ve açık şekilde bilgilendirilmesi amacıyla medya kuruluşlarına mektup gönderildi.

medya-kuruluslarina-kentsel-donusum-mektubu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın imzasıyla medya kuruluşlarının üst yöneticileri ve bazı köşe yazarlarına, kentsel dönüşümün gerekliliğini anlatan mektup yollandı.

Bakan Bayraktar, mektupla, Türkiye genelinde 6,5 milyon konutun yenileneceği afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında medya kuruluşlarının desteğini istedi.

Bayraktar, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

”Tüm Türkiye’yi salaş yapılardan, kaçak yapılardan, afet riski taşıyan binalardan arındırmak için 6,5 milyon konutun yenilenmesi gerekmektedir. Bu bakımdan kentsel dönüşüm kaçınılmazdır, uzun ve zor bir süreçtir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu büyük projeyi yürütmek için heyecanlı ve titiz bir yapı oluşturduk, dönüşüm seferberliği başlattık. Esas itibarıyla biz, bu seferberliği Bakanlık olarak organize edeceğiz. Kentsel dönüşümü, daha çok vatandaşlarımızın inisiyatifiyle ve belediyeler eliyle yürüteceğiz. Yurt dışı ve yurt içi tecrübelerden, ilgili akademisyenlerden ve sivil toplum kuruluşlarından yararlanıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız uygulamalarla imar planları konusunda ve kentsel tasarımlarla ileri dünya standartlarını yakalayacağız.”

-”Avrupa’yı yakalamış bir Türkiye hedefliyoruz”-

Mektupta, 10 yıl içerisinde atık su arıtma sistemlerini kurmuş, katı atık sorunlarını halletmiş, iklim değişikliği stratejisine tam uyumlu, sera gazı emisyonlarının azaltılması kriterlerinde Avrupa’yı yakalamış bir Türkiye hedeflediklerini belirten Bayraktar, ”Şehirlerimizi çevreyle uyumlu biçimde, modern hale getirmek, insanımızın daha mutlu ve huzurlu yaşamasını temin etmek, bizim öncelikle ve en önemli hedefimizdir” ifadesini kullandı.

Bayraktar, mektupta şunları kaydetti:

”Ekolojik dengeyi koruyan, çevreye duyarlı yerleşimler oluşturmak gelecek nesillere borcumuzdur. Çünkü kentsel dönüşümünü halletmiş, teknik altyapısı düzgün, belli estetik zenginliğine ulaşmış, değer üreten marka şehirler, gelişmiş ülkelerin göstergesidir. Bu kapsamda, gerçekleştireceğimiz faaliyetleri, halkımıza daha açık şekilde anlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmek noktasında, değerli basın mensuplarının katkılarını bekliyoruz.”

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

BETAM Araştırdı: Kiraya Vermek İçin Konut Almak Mantıklı Mı?

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), konut satın alıp onu kiraya vermenin karlı …