1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mardin Havalimanı’nın Kapasitesi 400 Bin Yolcudan 3 Milyona Çıkıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yapımına devam edilen Mardin Havalimanı yeni terminal binası inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

mardin-havalimaninin-kapasitesi-400-bin-yolcudan-3-milyona-cikiyor

Hava yolculuğu açısından yolcu sayısı her gün artan Mardin’de yeni yapılacak havalimanı terminal binasının kapasitesi 400 bin yolcudan 3 milyon yolcuya çıkması planlanıyor.

Modern teknoloji ile yapılan ve çelik konstrüksiyon ile kaplanan yeni bina 33 bin 150 metrekareden oluşacak. Kasım ayında bitmesi planlanan inşaat işlerinden sonra hizmete açılacak yeni bina ile uluslararası uçuşlar yapılabilecek.

İnşaat işlerine rağmen eski bina aksaklık olmadan hizmet vermeye devam ediyor. Günlük 8 trafik yaşanan limanda uçuş iptali Türkiye ortalamasının altında bulunuyor. Son dönemlerde büyük dönüşümlerin yaşandığı limanda yolcu memnuniyeti dikkat çekiyor. Mardin’de 2011 yılının 6 ayında yolcu sayısı 124 bin iken 2012 yılının 9 ayında yolcu sayısı 281 bine çıktığı bilgisini veren Havalimanı Müdürü Mübarek Bedir, yapılan yatırımın büyüklüğüne dikkat çekiyor.

Mardin’de havacılık alanında ciddi bir gelişme yaşandığına dikkat çeken Bedir, yolcu sayısının her gün arttığını vurguluyor. Yapılan tüm yatırımların yolcuların rahatı ver güvenliği için yapıldığını belirten Bedir, “Yeni terminal binamız 33 bin 150 metrekare üzerinde kuruldu.

Bu büyük bir terminal binası ve 3 milyon yolcu kapasiteli oldu. Tabi bütün bunlar yolcularımızın emniyetli uçuş ve konforlu uçuş sağlanması adına yapıldı. Bu yatırımlar Mardin’e büyük hizmettir. Mardin turizm şehri olmasını nedeniyle bu tür yatırımları hak ediyor. Kasım ayında bitmesi planlanan terminal binası ve apron ile yurtdışı uçuşlarımızda talepler üzerine olacaktır. Tüm bu yatırımların yapılmasında Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal bey her türlü desteği sağlıyor” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Hafif Çelik Yapıların Yıldızı COVID-19 Sürecinde Bir Kez Daha Parladı!

Düşük ağırlığına kıyasla yüksek mukavemeti, yanmazlık özelliği, ama hepsinden de öte hızlı ve kolay montaj …