1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Malatya’ya Planetaryum ve Bilim Merkezi Kurulacak!

Malatya’ya ”Gezegen Evi” olarak da bilinen Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak

Abdullah Abid Öztoprak, bilim merkezi, Fırat Kalkınma Ajansı, Gezegen Evi, Malatya, Malatya Valisi Ulvi Saran, Planetaryum, Planetaryum ve Bilim Merkezi

Malatya Valisi Ulvi Saran, Fırat Kalkınma Ajansı’nda (FKA), Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak ve FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile düzenlediği basın toplantısında, birkaç gün içerisinde ihalesine çıkacakları ”Malatya Planetaryumu ve Bilim Merkezi” hakkında bilgi verdi.

”Gezegen evi” anlamına gelen planetaryumların insanların gök cisimlerini, uzayı tanımaları için oluşturulan ortamlar olduğunu kaydeden Saran, ”Bu ortamda, bir kubbenin altında gök cisimlerinin hareketlerini, uzayı ve bunların özelliklerini simülasyon yoluyla tanıtan bir sistem kuruluyor. Bu sistemle insanlar gökyüzünde neler olup bittiğini, gezegenlerin hareketlerini, dünyanın konumunu ve temel astronomik bilimleri öğreniyor. O bilgileri elde ediyorlar” diye konuştu.

Bilim merkezinin ise ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin temel bilim dallarındaki kanunları, kuralları ve bunların çalışma düzenlerini, bunlarla ilgili pratik verileri öğrenebilecekleri mekanlar olduğunu anlatan Saran, ”Bugün Türkiye’de belli başlı tüm şehirlerde buna benzer uygulama merkezleri ya da gösterim merkezleri var” dedi.

İnsanların ve öğrencilerin bu alanlarda donanım sahibi olmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Saran, öğrencilerin bilim merkezi sayesinde kitaplarda okuduklarını uygulamalarla, pratiklerle görme imkanına kavuşacağına işaret etti.

Malatya’da bunun ciddi bir eksiklik olduğunu gördüklerini dile getiren Saran, kente kazandırılacak Planetaryum ve Bilim Merkezi’nin taş bir yapı olarak Beylerderesi Vadisi’nin yan tarafındaki sahada yapılacağını kaydetti.

Saran’ın konuşmasının ardından projenin sunumu yapıldı. Planetaryum ve Bilim Merkezi’nin 890 metrekare taban alanı ve 997 metrekare inşaat alanına sahip olacağı belirtildi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TKDK Projeleri IPARD 13. Başvuru Çağrısı Açıklandı

TKDK Projeleri IPARD 13. Başvuru Çağrısı Açıklandı 13. başvuru kapsamında, 42 ilde “Tarımsal İşletmelerin Fiziki …