1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Malatya’da Depremde Kullanılacak Afet Parkları Kurulacak!

Malatya’da içme suyu ve kanalizasyon gibi donanımların yapılacağı parklarda, afet anında tehlikeli olmayan, güvenli bir alanda, çadır kurulabilecek büyüklükte olması gibi kriterler aranacak

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentteki bazı parkları deprem için uygun hale getirmek amacıyla çalışma yaptıklarını belirterek, “Uygun olan bazı parkları ’Afet Parkı’ olarak organize edeceğiz” dedi.

Çakır, yaptığı açıklamada, depreme karşı hazırlıkların tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da yapıldığını söyledi. 1999 yılı öncesinde yapılan binaların bir çoğunun risk altında bulunduğuna işaret eden Çakır, bunların dayanıklılık testlerinin yapılması ve yapı stokunun belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Bu konuda yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çakır, belediye olarak bu süreçte depreme karşı nasıl tedbirler alınabileceği konusunda çalıştıklarını dile getirdi. Bu kapsamda afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Çakır, vatandaşın oturduğu evin depreme dayanıklı olup olmadığını bilmesi gerektiğini söyledi.

Evlerin depreme dayanıklı olup olmadığının sadece tespitinin yapılıp bırakılmasının da doğru olmadığını kaydeden Çakır, belediye olarak depreme dayanıksız olduğu belirlenen evlerin boşaltılma çalışmalarının da yapılması gerektiğini ifade etti. Ancak bunun için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, devletin gücü, uzun vadeli ödemeler, kaynak aktarılması gibi birtakım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çakır, oluşturdukları ekiple Malatya’yı 7 bölgeye ayırdıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili teknik ekibin Malatya’daki bütün bölgeleri taradığını anlatan Çakır, “Bu tarama içerisinde mevcut ruhsatlı yapıların uygunluğu denetlenecek. Ayrıca kaçak yapılar varsa bunların tespitleri yapılacak. Yıkılması gereken binalar yıkılacak. Aynı zamanda da oluşturulan bölgelerdeki binaların depreme dayanıklılık testi yapılacak. Bunun için gerekli aletleri alıyoruz. Daha önce bir ihale yapıldı ama giren olmadığı için ihalemize cihazları alamamıştık. Ama biz onları alacağız” diye konuştu.

AFET PARKLARI KURULACAK
Belediyeye bağlı arama kurtarma ekibi için de gerekli donanımları sağlamaya yönelik çalışmaları olduğunu kaydeden Çakır, arama kurtarma ekibinin herhangi bir bölgeye görev için gittiğinde sıcak yemek imkanı sunmak amacıyla donanımları bulunan seyyar tırlar hazırlattırdıklarını dile getirdi.

Çakır, ayrıca ekibin müdahaleye gittiğinde sadece afetlerde değil, yangında, su altı aramalarda da kullanabilecekleri, içinde banyosu, masası, kalacak yerleri bulunan bir tır dorsesi daha oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Malatya’da bulunan bazı parkları da deprem için uygun hale getirmek amacıyla bir çalışma yaptıklarını kaydeden Çakır, uygun olan bazı parkları “Afet Parkı” olarak organize edeceklerini söyledi.

Bu parklarda içme suyu ve kanalizasyon gibi donanımların yapılacağını ifade eden Çakır, parklar için afet anında tehlikeli olmayan, güvenli bir alanda, çadır kurulabilecek büyüklükte olması gibi kriterler aradıklarını belirtti. Çakır, buralarda geçici barınmaların kurulabileceği alanlar oluşturulacağını anlattı.

Şehir mezarlığının olduğu bölgede bunun için yeni bir yer tahsis edeceklerini, ayrıca Kuyuönünde de böyle bir parkın afet parkına dönüştürüleceğini kaydeden Çakır, bu parkları bölge bölge yaygınlaştıracaklarını, uygun olan parkları da tespit etme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TKDK Projeleri IPARD 13. Başvuru Çağrısı Açıklandı

TKDK Projeleri IPARD 13. Başvuru Çağrısı Açıklandı 13. başvuru kapsamında, 42 ilde “Tarımsal İşletmelerin Fiziki …