1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Malatya 750 Bini Geçti, Büyükşehir Havasına Girdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 Nüfus Sayımı Sonuçları” Malatyalıları da heyecanlandırdı

Nüfusu 750 bini aşan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin tasarının yasalaşması halinde büyükşehir statüsü kazanabilecek olan Malatya’nın 757 bin 930 rakamını 2013’te de koruması gerekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da 17 Mayıs 2011’deki seçim mitinginde “750 bin nüfusu yakalayın 2014 yerel seçimlerine büyükşehir olarak girin” diye seslenmişti.

Daha çok yatırım çeker

Malatya’nın sosyal ve ekonomik yapısıyla büyükşehir olmayı hak ettiğini söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, şu değerlendirmeyi yaptı: “Malatya ilk defa 750 bin nüfusu aştı. Oda toplantısında da bu konuda gündeme geldi. İşadamları da 2014 yılında Malatya’yı büyükşehir olarak görmek istiyor. Bu karar Malatya’nın daha çok merkezi bir şehir olması için önemli. 2013’te de bu rakamı daha da yukarılara çekeceğimizi tahmin ediyoruz. Malatya son yıllarda yatırım alan bir il konumunda. Şehrin sosyal yapısının gelişmesi ve güçlenmesiyle daha çok yatırımcı çekebileceğimizi düşünüyoruz.”

Sağlıkta öne çıkar

Malatya’nın büyükşehir belediyesi olması için herkesin elinden geleni yaptığını dile getiren Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şu bilgileri verdi: “Malatya’nın önünde bir çok hedef bulunuyor. Bunları hayata geçirmek için herkes çalışıyor. Sanayi şehri vizyonu için ‘büyükşehir belediyesi’ olmak önemli. Malatya geçtiğimiz yıllarda en fazla yatırım çeken illerin başında geliyordu. Bu alanda ‘büyükşehir belediyesi’ olmuş illerle yarışmak çok zor. Sosyal anlamda baktığımız zaman Malatya Türkiye’nin en önemli illerinden birisi. İstihdama katkısı, eğitim ve sağlık alanlarında büyük projeleri var.

Sağlık turizminin başkenti olmak için yeni yatırımlar yapılıyor. Eğitim alanında bir üniversite daha kazandırmak istiyoruz.”

Daha iyi hizmet

Altyapı hizmetlerinin önemine dikkat çeken Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, “Malatya için çok önemli bir fırsat. 2014’ten itibaren kent hizmetlerinin daha esaslı biçimde ele alınması ve daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için çok önemli. Malatya bunu hak ediyor. Büyükşehir olunca daha donanımlı bir kadroyla çalışma imkanı olacak” diye konuştu.

Rakamlarla Malatya

Nüfusu 2011 sonunda 757 bin 930 oldu.
İhracatı 600 milyon dolara ulaştı.
Kayısı ihracatı 350 milyon doları yakaladı.
Organize sanayi bölgelerinde 150’nin
üzerinde fabrika bulunuyor.
Bu fabrikalarda 17 bin kişi çalışıyor.
İşsizlik oranı yüzde 8.8 oldu.

Başbakan Malatyalı kadınlara ne dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs 2011 Malatya mitinginde nüfus artışıyla ilgili şunları söyledi: “Malatya’nın bir beklentisi var bunu biliyorum. Bu da büyükşehir olma beklentisi. Sevgili kardeşlerim burada bir sınır var. Nüfusun 750 bin olması. Burada Malatya’mızın 10 bin açığı var. Şimdi bu açığı 2013’e kadar gidermesi lazım. Ne yapacaksınız? Şuanda nüfus artış oranı Malatya’nın binde 5. Bunu binde 10’a çıkarırsak olur. Bak bayanların ellerini görüyorum bazıları 3, bazıları 5 diyor. 3 olursa yeter. Buna hazırmıyız. Beyler görüyorsunuz ona göre şu 2 yıl içinde burada 10 bin eksiğini giderirsek bu iş tamamdır. Malatya büyükşehir olacak. İstanbul gibi olacak.”

Hürriyet

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ekonomiye Güven Hizmet ve Perakende Ticarette Arttı, İnşaatta Azaldı

Güven endeksi, eylülde geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 …