1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

LAVA, Eskişehir’de 12 Milyon TL Yatırımla Fabrika Kurdu!

Döküm tencere-tava sektörünün pazar lideri LAVA, Türkiye’nin modern ve ileri teknoloji sahibi döküm ve emaye fabrikasını 12 milyon TL’lik yatırımla Eskişehir’de kurdu

lava,KKTC,Rusya,Kore,Azerbaycan,Dubai

2012 yılında hedef piyasalarını genişleterek KKTC, Rusya, Kore, Azerbaycan, Dubai, İran, Amerika, İtalya ve Almanya gibi birçok ülkeye ihracat yapmaya başlayan LAVA, 2012 yılında 16 milyon TL ciro hedefliyor.

Ana üretim konusu döküm demir tencere, tava, ızgara ve ocak üstü döküm ızgaralar olan ve organik hayat dostu sloganıyla yola çıkan LAVA Genel Müdürü Celalettin Kesikbaş, 2011 yılında inşa ettikleri fabrikalarının, alanında en yüksek teknolojiyle donatıldığını bildirdi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 15 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan fabrikanın, dünyada sadece birkaç firmanın sahip olduğu elektrophoretic tesis özelliğine sahip olduğuna işaret eden Kesikbaş, “Sahip olduğumuz tecrübeyi son teknoloji ile birleştirince 2011 yılının Mayıs ayından itibaren sektördeki ‘en iyi tedarikçi’ haline geldik. 2012 yılında ise hedef piyasalarımızı genişleterek KKTC, Rusya, Kore, Azerbaycan, Dubai, İran, Amerika, İtalya ve Almanya gibi pek çok ülkeye ihracat yapmaya başladık” dedi.

“2012’nin ikinci yarısında üretim kapasitesi 2 kat artacak”

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında başlanan fabrika yatırımının 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlatan Kesikbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Japonya’dan satın aldığımız kalıplama makinesi ve Hollanda’dan alınan elektroforetik emaye kaplama tesisi Mart ayında fabrikaya geldi. 2 ay gibi bir sürede bu tesis, yapılan test süreçleri ve deneme imalatlarını tamamladı. Dünyada sadece bizde ve Hollanda’da bu donanımda bir tesis bulunuyor. Mayıs 2011’de ana üretim konumuz olan ızgara ve ocak üstü döküm ızgara konusunda, ilk faturamızı keserek sektördeki ‘en iyi tedarikçi’ olarak yerimizi aldık. Bu deneme ve test süresi ile geçen sürede 2011 yılını, 7 ayda yaklaşık 1 milyon 600 bin dolar ciro ile kapattık.”

“Bu yılki hedefimiz 16 milyon TL ciro”

2012 yılının ilk çeyreğinde, sadece fabrikada, 60 kişiye istihdam sağladıklarını belirten LAVA CFO’su Reyhan Ekşi, “2011 yılında yaptığımız yatırım tutarı 12 milyon TL oldu. Bunun 2.5 milyon TL’si binaya, kalanını makine, tesis ve demirbaş alımına harcandı. Nisan sonu itibariyle tencere ve tava tesisimizde aylık 10 bin adet ürün imalatı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, 2012’nin ikinci yarısında bu kapasiteyi 2 katına çıkarmak. Bu yılın sonunda fırın üstü ızgarada 10 milyon TL, tencere ve tavada ise 6 milyon TL ciro hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Çevre dostu, yüzde 100 geri dönüşümlü ürünler

Ana üretim konusu döküm demir tencere, tava, ızgara ve ocak üstü döküm ızgaralar olan ve organik hayat dostu sloganıyla yola çıkan LAVA ürünlerinde pişirilen yemek, vitamin, mineral ve aroma kaybı olmadan uzun süre sıcak muhafaza edilebiliyor. Isıyı uzun süre muhafaza ettiğinden enerji tasarrufu sağlayan tencere ve tavalar, aynı zamanda çevre dostu olup yüzde 100 geri dönüşümlüdür. 6 farklı renkte olmak üzere, 76 değişik modeli bulunan LAVA döküm demir tencere ve tavaların sahip olduğu emaye ise yüzeyinde en az bakteri barındıran kaplama olarak biliniyor.

Lava Döküm Demir Tencere Hakkında:

Safa Mah. Mimar Sinan Bulvarı, Yiğit Sok. No:4 Sancaktepe – İstanbul – TÜRKİYE

Tel : 0216 312 2653

http://www.lavametal.com.tr/

Online shop: http://www.lavashops.com/

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

AB, Gaz Tasarrufunu Sürdürmeye Hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB), gelecek kış dönemine hazırlık için üye ülkelerin doğal gaz talebini yüzde 15 …