Seramik sektörünün önde gelen markalarından Kütahya Seramik, “Red Dot Design Award Best Of The Best 2011” ve “IF Product Design 2011 ödüllü Versatile koleksiyonu için yaptığı ‘’Uygulama Tasarımı Yarışması’’ sonuçlandı
Ödülleri, 10 Haziran’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Güral, 14 Haziran’da Akdeniz Üniversitesi’nde Kütahya Seramik Antalya Bölge Müdürü Yasin Konuşkan ve 16 Haziran’da Yeditepe Üniversitesi’nde Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Porselen Tasarım Bölüm Başkanı¬ Sema Güral Sürmeli tarafından, düzenlenen törenlerle takdim edildi.
Yarışmaya üniversitelerin iç mimari ve grafik bölümlerinde eğitim gören öğrenciler birçok farklı ürün dizilimi tasarımıyla katıldı. Versatile koleksiyonun tasarımcısı Yiğit Özer’in de içinde bulunduğu jüri ekibinin oylaması ile sonuçlanan yarışmada yeni uygulama tasarımları belirlendi.
Yarışmaya katılan tasarımlar yeni tasarım uygulaması ve mevcut uygulamalara yeni tasarım varyasyonları olarak iki kategoride değerlendirildi.
Yeni Uygulama alanında Tuba Çetin (Dumlupınar Üniversitesi GSF Grafik), Zülal Keçecioğlu (Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü), Sezgin Çetinkol (Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü), Güven Dal (Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü) ödül kazandılar.
Yeni Tasarım Varyasyonu dalında Çiğdem Avcı (Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Çevre Tasarımı), Nihan Özercan (Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Çevre Tasarımı), Ayşe Sarıboyacı, Hilal Tuğ (Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Çevre Tasarımı), Zehra Gündem (Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Çevre Tasarımı), Merve Akkaya (Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Çevre Tasarımı) ödül kazandılar.
Fonksiyonelliği, değişken ve yaratıcılıkla buluşturan Versatile, çok yönlü kullanımı ile seramik sektöründe yeni bir çağı başlatıyor. Kişinin kendini özgürce ifade etmesini sağlayan Versatile koleksiyonu, farklı mekan kurguları ile pek çok duyguyu ve estetiği içinde barındırıp geometrinin tüm yaratıcılığını, akılcı ve estetik kurallarla sergiliyor.
Kullanıcısına aynı karoyla onlarca farklı döşeme seçeneği sunan ürünlerle, aynı mekan farklı kimliklere bürünebiliyor. Kullanıcıyı da işin içine katan karolarla kişi, kendi kombinasyonunu tasarlayabiliyor. Karonun ark (yay) şeklindeki yükseltilmiş yüzeyi farklı ışık stilleri ve şartlarında çeşitli ışık oyunlarını açığa çıkarıyor. Böylece karonun orijinal 3 boyutlu yüzeyi, kullanıcıların tercih ettiği ya da yarattığı farklı döşeme biçimlerinin ve fikirlerinin uygulanmasına olanak sağlanıyor.