1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konya’ya 100 Bin Ton Kapasiteli Hububat Silosu!

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Konya’ya yaklaşık 100 bin ton kapasiteli hububat silosu yapılacağını açıklarken, çalışmalara 2012 yılından itibaren başlanacağını bildirdi

Özkul yaptığı yazılı açıklamada, Konya Ticaret Borsası’nın (KTB) yaklaşık 2 yıldır üzerinde durduğu lisanslı depoculuk çalışmaları için 100 bin metrekare arazinin merkez Karatay ilçesinde KTB’ye tahsis edildiğini belirterek, çalışmalara 2012 yılından itibaren başlanacağını bildirdi. Geçimlik bir iş olarak görülen tarım sektörünün, artık daha kazançlı ve talep gören bir iş alanı haline geldiğini ifade eden Özkul, devamlı artan dünya nüfusuna karşılık, tarımsal arazi miktarının hemen hemen aynı kaldığını, hatta azaldığını vurguladı.

Özkul, küresel gıda krizinin, en az küresel ekonomik kriz kadar önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede bütün dünya, tarım politikalarını yeniden gözden geçiriyor. Artık spot borsacılık yerini elektronik borsacılığa bırakmaktadır. Şu anda ülkemizde bir yıl içinde tüketilecek hububatın yüzde 90’ı yeterli depolar olmadığı için piyasalara arz ediliyor. Piyasada arz fazlası oluşunca, doğal olarak ürünün fiyatı düşüyor. Dolayısıyla üretici kaybediyor. Yeterli depo olmadığı için düzenli olarak kaliteli ürün üretilemiyor. Böylece tüketici de kaybediyor. Çiftçimiz daha fazla para kazanmayı, insanlarımız sofrasında daha kaliteli ürünleri tüketmeyi hak ediyor. Bu açıdan bakıldığında Konya Ticaret Borsası tarafından Konya’ya yapılacak bu yatırım son derece önemlidir.” KTB’ye tahsis edilen arazide yaklaşık 100 bin ton kapasiteli siloların yapılmasıyla, lisanslı depoculuk faaliyetlerine başlanacağını bildiren Özkul, “hububat ambarı” olan Konya’nın bu sayede, hububat ticaretinde de önemli bir merkez olacağını ifade etti.

Lisanslı depoculuk faaliyetlerinin başta çiftçiler olmak üzere tüm tarım paydaşlarına faydalı olacağını vurgulayan Özkul, şöyle devam etti: “Çiftçimiz artık ürününü analiz sonuçlarına göre lisanslı depolara makbuz karşılığında teslim edecek. Ellerinde bulunan makbuzları istedikleri zaman satabilecek ya da teminat gösterebilecek. Böylece ellerindeki ürünü istedikleri zaman paraya çevirebilecek. Tüccarımız ve sanayicimiz de istediği kalitedeki ürünü istediği zaman temin edebilecek. Genel anlamda masrafları azaltan ve piyasa dengelerinin oluşmasını sağlayan bu sistemle herkes karlı çıkacak.”

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Tarım Yatırımlarında En Büyük Pay Sulama Projelerine

2024 Yılı Yatırım Programı’na göre tarımda 370 proje için 101 milyar 8 milyon liralık ödenek …