1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konya’da İnşaat Sektörü Büyüyor!

Konya’da Okkalar İnşaat tarafından hayata geçirilen Hakim Konakları Projesi tamamlanma aşamasına geldi. Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka, projenin seyriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

konyada-insaat-sektoru-buyuyor

Okkalar İnşaat tarafından hayata geçirilen Hakim Konakları Projesinde inşaat çalışmaları artık son aşamaya geldi. Projenin kaba inşaatı tamamlandı. Hakim Konakları’nın 6 ay içinde tamamen bitirileceği belirtildi.

İki kol olarak konumlanan Hakim Konakları, bir kolunda 13 blok, diğer kolunda ise 16 blok olmak üzere toplam 29 bloktan oluşuyor.

64 dairesi 3+1 (172 m2), 314 dairesi ise 4+1 (200 m2) olan projede toplam 378 daire bulunuyor. Çift cepheli olarak tasarlanan Hakim Konakları’nda her dairenin iç bölgeyi görmesi sağlandı. Blokların kat sayıları 5 ila 12 kat arasında değişiyor. Projede birbirine yakın yüksek katlı bloklar yerine daha yatay etkiye sahip bloklar oluşturuldu. Sadece 5 blok 7 katın üzerinde yapıldı.

10 bin metrekare konut taban alanının bulunduğu projenin sosyal tesis ve kafeteryası 600 metrekareden oluşuyor. Bulunduğu arazinin eğimli olması sayesinde dinamik yapıya dönüşen projenin sosyal tesislerinin bir bölümü toprak altında tasarlandı. 50 bin metrekare olan arsanın 40 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Projede otoparklar açık ve kapalı alanda çözülürken, her daireye ait 1 adet kapalı otopark yeri ayrıldı.
Hakim Konakları, her yaş grubundan insanın kullanımına cevap verecek mekanların, dört mevsim kullanıma açık alanların ve mimari ile çevrenin bütün olarak değerlendirildiği bir proje olarak yükseldi.

Yüzme havuzundan fitness salonuna, kafeden sinema salonuna kadar modern hayatın tüm lüksleri bu projeyle Konyalıların beğenisine sunuldu. Konya Selçuklu’da yükselen projede A, B, C ve D olmak üzere 4 ayrı tipte 378 ultra lüks ve akıllı daire seçenekleri bulunuyor.

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka, yüzde 80’i yeşil alan olarak projelendirilen Hakim Konaklarının 5 yıldızlı otellerde ve tatil köylerindeki hizmet kalitesini çok daha fazlasıyla yaşam alanına taşıdığını belirtti. Okka “Hakim Konakları’nda hayat, kafe, sinema salonu, açık spor alanları, yüzme havuzu, hobi odası, oyun salonu, çocuk parkı ve daha birçok olanakla 2013 yılında başlayacak” dedi.

“AKILLI DAİRE TEKNOLOJİSİYLE HEM RAHAT HEM GÜVENLİ”

Hakim Konakları’nın güvenlik ve konfor için en son teknolojiyle donatılacağını ifade eden İbrahim Okka, bu nedenle tüm dairelerin ‘akıllı daire’ olarak planlandığını kaydetti. Okka, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Örneğin iklim sensörü sayesinde hava durumuna göre evinize otomatik komutlar verebileceksiniz. Yani yağmur yağdığında evinize ‘panjurları kapat’ diyebileceksiniz. İnternetten tüm evi kontrol edebileceksiniz. Dairenizden çıkarken tek tuşa bastığınızda elektrik, su ve doğalgazınızı kapatabileceksiniz. Dijital termostat ile evin ısısını ayarlayabileceksiniz. Dokunmatik ekran ile site içi iletişimi sağlayabilecek, dijital panelden kuru temizlemecinize not bırakıp kıyafetlerinizi aldırabileceksiniz ya da anlaşmalı mağazalardan-marketlerden siparişler verebileceksiniz. Ayrıca OGS sistemi sayesinde kumanda, kart ya da bekleme olmadan otoparka giriş yapılabileceksiniz”

Projede doğanın ve yeşilin huzur veren dinginliği ile devasa süs havuzunda mavinin ruhu rahatlatan güzelliğinin birlikte bulunabileceğini anlatan Okka, çift cepheli olarak tasarlanan daireler ile hem iç bahçedeki güzelliğe hem de Konya’ya bakan pencerelere sahip olunduğunu kaydetti.

Hakim Konakları’nın Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat kampusüne 4, Konya Havaalanı’na 6 km mesafede konumlandığını, hastanelere olan yakınlığının ise projeyi ayrıcalıklı kılan özelliklerden biri olduğunu ifade eden Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka “Mağaza zincirleri, alışveriş, eğlence, kültür ve iş merkezleri ile Konya’nın her geçen gün gelişerek bir cazibe merkezi durumuna gelen Selçuklu’da kusursuz bir dünya Konyalıları bekliyor” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Maliyetleri Son Bir Yılda Yüzde 70,05 Arttı

TÜİK’in açıkladığı inşaat maliyet endeksine göre şubatta inşaat maliyetleri aylık bazda yüzde 3,41, yıllık bazda …