1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konut Alırken En Çok Neye Dikkat Ediyoruz!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, Türk tüketicisinin konut alırken öncelikle fiyatına ve yerine baktığını bildirdi.

konut-alirken-en-cok-neye-dikkat-ediyoruz

Gökkaya, son yıllarda konut alanında hem arzın hem de talebin niteliğinin değiştiğini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün, toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak doğrultuda geliştiğini anlatan Gökkaya, bu kapsamda konut üreticilerinin artık barınmanın çok ötesinde ihtiyaçlara cevap veren yapılar inşa ettiğini belirtti.

Türk tüketicisinin ev tercihlerinin fiyat uygunluğu ve lokasyona göre belirlendiğini vurgulayan Gökkaya, ayrıca konutun deprem yönetmeliğine uygunluğu, evin metrekare büyüklüğü ve yeni bina olmasının, seçimi etkilediğini bildirdi.

Özellikle İstanbul’da konut tercihlerini etkileyen en önemli unsurun konutun yeri ve ulaşım imkanlarına mesafesi olduğuna dikkati çeken Gökkaya, bu nedenle artık hemen hemen bütün gayrimenkul şirketlerinin projelerini şehir içindeki ulaşım akslarına yakın bölgelerde hayata geçirdiğini belirtti.

”Merkezdeki güvenlikli siteye talep ilk sırada”

Marka konut özellikli projelerde ise alıcılar için projenin güvenilirliği, bölgedeki emsali, sosyal donatı ve yeşil alanla güvenlik imkanları gibi konuların önem taşıdığını anlatan Gökkaya, şehir merkezleriyle kenarlarında bulunan güvenlikli sitelerdeki daire talebinin ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Türkiye’de lüks konut projelerinin, konut sektöründen sadece küçük bir pay aldığına dikkati çeken Gökkaya, ekonomik düzeyi yüksek alıcıların gözdesinin ise yeni,farklı ve güvenlikli konutlar olduğunu belirtti.

Gelecek 10 yıl içinde yeni konutların daha çok tercih edileceğini kaydeden Gökkaya, gayrimenkul alınırken emsal fiyat araştırması, emsal değer çıkarması yapılmasını, proje geliştiren kurumun incelenmesini, projenin niteliği ve niceliğine göre değerlendirme yapılmasını tavsiye etti.

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

1 Ocak’ta Zorunlu Olacak: 10 Soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi

Emlak ilanlarında 1 Ocak 2025’te “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi” (EİDS) zorunlu olarak devreye girecek. İşte …