1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kocaeli’de Yapılacak Tramvayın İnşaat Sözleşmesi Yapıldı

Kocaeli’de yapılacak olan tramvay hattı için ihaleyi kazanan firma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

kocaelide-yapilacak-tramvayin-insaat-sozlesmesi-yapildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesi SEKA Park ile Otogar arasında yapılacak olan 7 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. İmza törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve yüklenici firma olan Gülermak Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir katıldı. Hattın Şubat 2017 yılında bitmesi planlanıyor.

Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından yapılan sunumun ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli çok yoğun göç alan bir şehir. Eskiden kasaba olan yerler artık tamamen gelişti ve hala gelişmeye devam ediyor. Kocaeli sanayi ve liman kenti. Çok farklı özellikleri ile hızlı gelişen bir kent. Hızlı gelişen sanayi kentlerinin büyük problemleri oluyor. Alt yapı ve çevrede Kocaeli’de önemli değim ve dönüşümleri yaşadık. Şehrimiz 5-10 yıl öncesine göre çok önemli değişimler yaşadı. Bu değişimi esnafımız, halkımız, hükümetimiz, belediye başkanlarımız, halkımız ve kadromuzla yaptık. Ama gelişen şehirlerin en büyük sorunu ulaşım. Gelişen ülkelerde şehirlerin ulaşım sorununu raylı sistemle rahatlatmışlar” dedi.

Kocaeli’nin hızlı gelişen bir kent olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “5 yıl önce yaptığımız köprü, 10 yıl önce yapılan kavşak artık yetmiyor. Yetmesi mümkün değil. İyileştirmeler de yetmiyor. Ulaşım sorunu ile ilgili bilimsel olarak çalışmalar yaptık. Elimizde önemli bilgiler var. Ama bunların hayata geçmesi hemen olmuyor. Raylı sistem elde ettiğimiz bilgilerin bir parçasının ürünü. İyileştirmelerimiz devam ediyor. Kara yolları ile ilgili de sıkıntı yaşıyoruz. Projelerimiz onaylandı. Raylı sistem geç kaldığımız bir olay. Tramvay ile ilk adımımızı atıyoruz. 2017 yılının başında tramvayımıza bineceğiz. Tramvayı geliştireceğiz. Uzatacağımız yerler olacak. Tramvay da sorunumuzu çözmeyecek. Kent gün geçtikçe büyüyor. 2023 yılında nüfusun 2,5 milyon olması bekleniyor. Metro ile ilgili her türlü alt yapı çalışmalarını ve araştırmalarımızı yapıyoruz. Projelerimizin adımlarını attık. Tramvay hafif raylı sistemdir. Artık bize yerin altında giden, kavşaklara takılmayan daha ağır ulaşım sistemi ile kentti tanıştırmak gerekiyor. Biz ilk adamımızı İzmit’e atıyoruz.Gebze’de gerekli çalışmaları yapıyoruz. İstanbul ve Marmaray ile entegrasyon çalışmalarını yapıyoruz. Marmaray ile Gebze, Çayırova ve Dilovası’nı birleştirmek için çalışmalar var. Kentin önünü geleceğe yönelik açmak istiyoruz. Limanlar, lojistik alanların ulaşımı da bizi ilgilendiriyor. Ulaştırma bakanlığı ve ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İlk adımımızı Akçaray ile yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gülermak firması ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan Tramvay inşa işinin sözleşmesi imzalandı. İmzaların ardından tramvayın inşa edileceği 550 günün geri sayımı başladı. Toplam 7 kilometre uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşan hat 113 milyon 990 bin liraya mal olacak. Hattın inşaatının 550 iş günü içinde bitirilmesi planlanıyor. Günlük 16 bin yolcu taşıması planlanılan güzergahta, 8 bina da kamulaştırılarak yıkılacak. Yapılacak olan tramvay hattında alt yapı, yapı temelleri imalatları için toplamda 340 bin metreküp kazı yapılacak ve 213 bin metreküp çeşitli niteliklerde malzeme dolgu için kullanılacak. Tramvay hattı boyunca toplam 28 bin 800 metre uzunluğunda oluklu ray imalatı yapılacak. Karayolu ve Tramvay hattının kesiştiği kavşaklarda 16 adet sinyalizasyon düzenlemesi yapılacak. 30 bin metrekare boyutunda bir alan ise tramvay vagonlarının park, bakım, kontrol ve idari merkezi yapılacak. İdari ofisler için 5 bin 640 metrekare kapalı prefabrik ofis alanı yapılacak.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bursa’daki Tramvay Hattıyla Trafik Güzergahı Yeniden Düzenlendi!

Bursa’da, şehiriçi ulaşımın rahatlatılması amacıyla yapımına başlanacak T1 tramvay hattı inşaatı sebebiyle şehir merkezindeki trafik …