1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kiracıların Beklentileri 8 Yıl Sonraya Ertelendi!

Borçlar Kanunu’nda yer alacak ve kiracıların korunmasına yönelik düzenlemelerin, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı ve kiracıların umutla beklediği düzenleme 8 yıl sonraya ertelendi

Borçlar Kanunu, borçlar kanunu düzenleme, borçlar kanunu düzenlemesi ertelendi, borçlar kanunu yeni düzenleme, kiracı koruma kanunu

Ertelenen düzenlemeye göre, depozito 3 ayın kira bedelini aşmayacak, kira artışı ÜFE’yi geçemeyecek, döviz kiralarında 5 yıl süre ile kira artışı yapılamayacaktı. Ev sahipleri ile kiracılar arasında her zaman sorun olan kira artış oranı, depozito miktarı gibi düzenlemelerin Borçlar Kanunu ile kiracıların lehine ayarlanması bekleniyordu.

Borçlar Kanunu’nda yer alacak ve kiracıların korunmasına yönelik düzenlemelerin, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyordu ancak beklenen olmadı. Kiracıların umutla beklediği düzenleme 8 yıl sonraya ertelendi.

Beklenen düzenlemenin içeriğini ve son durumu Türkiye genelinde toplamda 51 şubesi bulunan Altın Emlak’ın genel müdürü Hakan Erilkun ile konuştuk. Konuyu değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “2020 yılına ertelenen 10 kritik düzenleme aslında tamamen kiracıyı korumaya yönelikti. Örneğin, düzenlemeye göre; depozito 3 ayın kira bedelini aşmayacaktı, kira artışı ÜFE’yi geçemeyecek, döviz kiralarında 5 yıl süre ile kira artışı yapılamayacaktı. Şimdi ise, mevcut kira sözleşmelerinde yer alan hükümler uygulanmaya devam edecek” diyor.

Sektöre olumsuz yansıdı Son dönemde faizler, bedelli askerlik, kentsel dönüşüm ve 2B arazilerinin satışının gayrimenkul satışlarında ciddi bir talep düşüklüğüne neden olduğuna dikkat çeken Erilkun şunları söylüyor:

“Bu satışların azalması, birçok bölgede uzun zamandır boş olan kiralık dairelere olan talebi artırdı. Hatta birçok emlak ofisi bu dönemlerde ağırlıklı olarak konut kiralama işlemleri yaptı. Düzenlemeler 1 Temmuz’da yapılmış olsaydı, sektör ve kiracılar bundan olumlu yönde yansımalar alacaktı. Düzenlemelerin ertelenmesi elbette kiracılar kadar sektör içinde olumsuz bir gelişme oldu.”

Düzenlemenin beklenen zamanda yapılmasıyla gayrimenkul sektörünün daha hızlı büyüyebileceğine işaret eden Erilkun İstanbul’daki ortalama 90m2 ve 2+1 olan dairelerde, en düşük kiranın 500 TL, en yüksek kiranın da 2 bin 450 TL civarında seyrettiğini sözlerine ekliyor.

Mortgage

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Binada Hasar Varsa Müteahhite Dava Açılabilinecek!

Yeni Borçlar Kanunu’na göre binadaki yapımdan dolayı her türlü hasardan müteahhite 20 yıl boyunca tazminat …