1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kilit Sektörü 200 Milyon Dolara Ulaştı!

Türkiye’de kilit sektöründe son yıllarda teknolojik ürünlerin de piyasaya girmesiyle birlikte yıllık 20 milyon adedin üzerin satış gerçekleştiren sektör 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşıyor

Global kilit ve silindir talebinde mekanik ürünlerin kullanımı sektörde hala büyük payı alıyor. Dünya elektronik güvenlik ürünleri pazarındaki yıllık büyüme ise, mekanik güvenlik ürünlerinden iki-üç kat daha fazla hızla büyüyor. Dünyadaki kapıların üzerinde bulunan ürünlerin sadece yüzde 3-4’ünün elektromekanik ürünlere sahip olduğu tahmin ediliyor. Elektronik ve elektromekanik kilitler, güvenlik ve konfor sağlarken, artan gelir seviyesi ile birlikte teknolojik ürünlere eğilim ve yüksek segment olması itibariyle tüketici için prestijli ürün olması bu nedenleri başında geliyor.

Bölgeye göre kilit
Türkiye’de dış kapı kilitlerinde çelik kapı kilitleri önemli bir yer tutuyor. Orta ve Batı Avrupa ülkelerinde ise benzer ürünler sarılamıyor. Silindirlerde ise yine o ülkedeki hırsızlık yönteminin ne olduğuyla ilişkili oluyor. Türkiye’de kırılmaya dirençli ya da kırılsa da çalışan silindirler tercih edilirken, Rusya’da maymuncukla açmalara karşı kendi bloke eden silindirler tercih ediliyor.

Haksız rekabet
Kilit sektöründe rekabet, fiyat ve kalite üzerinde temelleniyor. Sektör temsilcilerinin en büyük sorunları ise son yıllarda artan ithal ürünler oluyor. Ucuz ve kalitesiz ürünlerin piyasa girmesi sektörün baş problemi haline gelirken, tüketicilerin, güvenli kilit hakkında yeteri kadar bilinçli olmaması da bu ürünlerin satışlarını sürdürmelerini sağlıyor. Sektör, tüketicilerin bildikleri markalardan kilit almaları konusunda uyarıyor.

Parmak izli ürünlerin satışı artıyor
Parmak izi sayesinde çalışan kilitlere olan talep giderek yükseliyor. Tüketiciler bu ürünü özellikle prestijli olmasından dolayı satın alıyor. Parmak izi ile çalışan kilitleri de içine alan ve biyometrik ürünler olarak anılan ürünlerin satışı Türkiye’de de dünyadaki kullanım trendleri ile paralellik göstermeye başlıyor.

50 şirket bulunuyor
ELEKTRONİK özellikli ürünlerin hızlı artış gösterdiği Türkiye’de, sektörde yerli ve yabancı 50’yi aşan firma bulunuyor. Bunların önemli bir çoğunluğunu üretici olmayan yerli firmaların ithal ürünleri oluştururken, pazar payı olarak yerli üreticiler üstün konumda bulunuyor. Her geçen gün artan ithal markaların pazardaki paylarının ise yüzde 10 dolaylarında olduğu tahmin ediliyor.

İnşaat sektörü etkili oluyor
Kilit sektörünün gelişimindeki en büyük etkenlerden bir tanesi de Türkiye’de yüksek bir büyüme hızına sahip olan gayrimenkul sektörü oluyor. İnşaat sektöründe canlılık, kilit sektörünün de geleceğini belirliyor. Pazarın büyümesinde, dünya nüfusunun devamlı artması, yeni konut ihtiyacı ve şehirleşme alanındaki gelişmeler de etkili oluyor. Kullanım alışkanlığı olarak, sektörün Kuzey Amerika’da ve Avrupa’da elektronik ve elektromekanik ürünlere doğru olduğu dikkat çekerken, Türkiye’nin arasında bulunduğu daha geniş bir coğrafyada mekanik ürünlere olan talep yükseliyor.

Hürriyet

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Doğrulanmış İlan Düzenlemesinin Olumlu ve Olumsuz Yanları Neler Olacak?

Emlakjet, ağustos ayı gayrimenkul piyasa raporunda doğrulanmış ilan düzenlemesinin olumlu ve olumsuz yanlarını araştırdı. Emlakjet, …