Bir mağduriyetimi bildirmek istedim
Keçiören, Kızlar Pınarı Caddesinde tam Adese AVM’nin karşısında oturuyorum ve evimin tam önünde metro çalışması var. Yaz başından beri burda bir gün suyumuzu, bir gün elektiriğimizi kestiler.
23.09.2012 de ana trafodan benim oturduğum bina ve 4 binanın da bağlı olduğu trafoya gelen kablo inşaat ekibi tarafından kopartıldı. Sonra kendi (Kolin-Gülermak) elektirikçisi bağladı ve yanlış bağlayarak tek faz vermesi gerekirken, çift faz verdi bu da yetmezmiş gibi Enerjisa ekipleri enerjiyi 380 volt olarak verdi. Benim evimin kombisi yandı. Bu sadece benim evimde olan bir hasar… Sonra biz hem inşaat firmasına hem de Enerjisa’ya dilekçeyle başvuru yaptık ama bize verilen cevaplar olumsuz kaldı. Binadaki elektrik sayacına giren kblolar kopmuştu, yani erimişti. Şimdi her gün acaba ne zaman yangın çıkar diye düşünüyorum ve keşke metro inşaatı başlamasaydı diyorum.
Enerjisa’nın bana gönderdiği mesajı da okur musunuz?
İŞTE MESAJ
“…Metropol Arıza Onarım Bakım Operasyon Merkezimizce yapılan incelemede, söz konusu adreste Ulaştırma Bakanlığı adına Gülermak-Kolin İş Ortaklığı tarafından şirketimize ait ait şebeke kablosunun deplasesi esnasında yanlış bağlantı yapmaları sonucu cihaz hasarının olduğu tespit edilmiştir.
Şirketimizin, Hasar Bedelini Ödeme Usul ve Esasları Genelgesinde ‘Meydana Gelen Hasarın Ön Tespiti’ başlığının 2. maddesinde de, ‘Üçüncü şahısların dağıtım tesislerimize müdahalesi sonucu bir başkasına verilen zararlardan dolayı Şirketimiz sorumlu değildir’ hükmü yer almaktadır.
Karşılaştığınız rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğumuzu bildirir, uygulamadaki prosedürlere göre zararlarınızın şirketimizce karşılanamayacağını üzülerek bilginize sunarız.”
Evet şimdi ben ne yapmalıyım?
Namık YILDIZ
İş yok esnaf perişan
Belediyelerin cadde ve sokaklarda yaptığı alt yapı çalışmalarının esnaf ve sanatkarı olumsuz etkilediğini ve işlerin durma noktasına geldiğini kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken bakın ne diyor?
“Bu tür çalışmalar yapılırken esnaf ve sanatkarın zarar görmemesi için önceden planlama yapılması ve teknik önlem alınması şart. Çünkü kış geldi. Kapatılmayan çukurlar ve çamur esnafın müşterisini kaçırıyor.
Belediyeler alt yapı çalışmalarını öncelikle bitirmeli. Sokaklar kapatılınca, esnafın işi durma noktasına geldi. Onarım süresince iş yapamayan esnaf kamuya yapilacak ödemelerden muaf tutulmali.”
Bu açıklama biraz da Ankara için değil mi?
Biliyormusunuz
TEMA’nın, Ankara temsilcileri Muhterem Ekremoğlu, Süleyman Çetin ve Ayşegül Çeliken’in, CHP Isparta Milletvekili ve eski vali Ali Haydar Öner’e, gönüllü katkılarından ötürü teşekkür belgesi verdiklerini… KÖY Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı’nın, ölümünün 14. yılında dün Ferit Oğuz Bayır’a saygı toplantısında Mustafa Aydoğan (Yönetmen), Erdal Atıcı ve Mehmet Emiralioğlu’nun katıldığı bir panel yapıldığını (koyenstitulerivakfi.org.tr)… TÜRK Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. C. Tayyar Sadıklar’ın, Atatürk’ün 74. ölüm yıldönümü nedeni ile yarın vakıf merkezinde ‘Mustafa Kemal’in Yolu’ belgesinin gösterilmesinden sonra Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini açıkladığını (tjv.org.tr)…
AVM kameraları çarpan araçı nasıl görmez!
Kurban Bayramının ikici günü CEPA AVM’ye arabamla gidip yarısı boş olan açık otoparka park yaptım. (11.00-12.30 arası)
Geri döndüğümde arabanın sol ön tarafını çarpılmış olarak buldum. Tabi polis falan devreye girdi ama bu AVM’nin nedense benim park ettiğim A-1 kesinlikle kameraların görüş alanı içerisine girmedi. Bunlara emanet ettiğim arabamın başına gelenleri bu kameralar tesbit etmedikten sonra ne önemi kaldı.
Hal böyle iken, söz konusu zaman zarfında bana zarar veren arabanın otoparktan çıkışı da tesbit edilemez miydi?
Yakışmadı çarpana, yakışmadı CEPA AVM’ye..
Füsun VANCI