1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kentsel Dönüşüm İçin Küçük Kıyamet Hatırlatması!

Türkiye’de 7 milyon konutun yenilenmesini sağlayacak olan kentsel dönüşümün önemi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanan ve “küçük felaket” diye bilinen depremle anlatılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetler Genel Müdürlüğü’nde halkla ilişkiler bürosu kurarak kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtlayacak. Bakanlık ayrıca Alo Kentsel Dönüşüm Hattı için çalışmalara başladı. Kurulacak hatla dönüşümle ilgili merak edilen sorulara, uzmanlar cevap verecek.

Afet riski altındaki alanların belirlenmesi, riskli binaların tespiti ve rezerv alanı gibi konularla ilgili bilgiler sosyal medyada anlatılacak. Bakanlık son günlerin gözde sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’da kentsel dönüşüm sayfaları açarak dönüşümle ilgili haberleri, gelişmeleri anında kamuoyuna duyuracak.

TV dizileri büyük İstanbul depreminin olduğu 1509 yılını hatırlatacak. Bakanlık, kentsel dönüşümü kamu spotlarının yanı sıra halkın yoğun izlediği filmleri de kullanmak için yapımcı ve senaristlerle görüşecek. Yapımcı ve senaristlerden, dizilerde depreme dayanıklı evlerin yapılmasının öneminin vurgulanması istenecek.

Bu kapsamda senarist ve yapımcılardan, Kanuni Sultan Süleyman’ın çocukluğunda yaşadığı İstanbul’da küçük kıyamet olarak bilinen depremin verdiği zararın hatırlatılması istenecek.

Küçük Kıyamet olarak bilinen İstanbul depremi 1509 Ağustosu’nda önce Tokat-Amasya bölgesinde başlamış daha sonra batıya doğru ilerleyerek 10 Eylül 1509’da İstanbul’u büyük hasara uğratmıştı. Depremde o çağda 160 bin kişinin yaşadığı İstanbul’da 5 bin kişi hayatını kaybetmişti. Depremin büyüklüğünü araştırmacılar 7.4 olarak tahmin ediyor. Tarihçilere göre 45 gün süren sarsıntılarda, 2 ay boyunca halkın evlerine girememişti. TRT, ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyonlar, radyolar ayda en az 90 dakika afet riskinin azalması, kentsel dönüşüm konularında uyarıcı ve eğitici yayınlar yapacak.

Erdinç Çelikkan / HÜRRİYET

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İş Dünyasından “Deprem Fonu” Önerisi

Beklenen İstanbul depreminin ekonomik hasarını telafi edebilmek için en az üç Marmara Bölgesi’ne ihtiyaç duyulduğunu …