1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kent Konseyi’nden İnşaat Atıkları Uyarısı

Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, son günlerde çevreye atılan inşaat atıkları konusunda vatandaşı uyararak izlenecek yol ile ilgili bilgi verdi.

kent-konseyinden-insaat-atiklari-uyarisi

Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu adına açıklama yapan Dilek Bayraç, şehrin pek çok yerinde özellikle de boş alanlarda inşaat ve hafriyat atıklarının görüldüğünü belirterek “Mevcut yönetmeliğe karşın; kendisine kısmi inşaat atıkları dökülecek yer gösterilemeyen ya da gösterildiği takdirde döküm bedeli kendisine bir hayli yüksek gelen vatandaş, atıklarını Eskişehir’in çevresinde bulabildiği, kendince uygun en yakın yere döküyor” dedi.

Hali hazırda kurulmuş bir tesis ve yasal olarak belirlenmiş görev yetki ve sorumluluklara karşın, yaşanan gerçekte değişen bir şey olmadığını, vatandaşın ’Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının kontrolü yönetmeliği’nden habersiz olduğunu ifade eden Bayraç, “Odunpazarı sınırları içerisinde ikamet eden bir vatandaş, 4442600 Beyaz masayı telefonla aramalıdır. Belediyenin ilgili birimi tarafından vatandaşa verilen bilgi, çuval başına 8 TL (nakliye dahil) şeklindedir. Belediyeye başvurup üzerinde ‘hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atığı yazılan sarı renkli araç tarafında belirttiği adresten atığının alınmasını sağlamış olur” diye konuştu.

Tepebaşı sınırlarını içinde ikamet eden vatandaşın da 444 44 26 Mavi Masayı aramasını isteyen Dilek Bayraç, şunları söyledi:

“Belediyenin ilgili birimi tarafından vatandaşa verilen bilgi 250 kiloya kadar KDV dahil 100 TL şeklindedir. Ayrıca Tepebaşı Belediyesi tarafında ruhsatı atık deposuna gidene kadar olan nakliye bedeli de vatandaştan tahsil edilmektedir. Atığınız sıradan nakliye araçları ile ve farklı ücretlerden taşınıyorsa bilin ki, büyük olasılıkla şehrin herhangi bir yerini kirletmek üzere yol çıkmıştır. Vatandaşlarımızın hafriyat atıklarının atılmasında resmi olmayan yollara başvurmalarının önüne geçilmesi kendimiz, kentimiz ve çevremiz için çok önemlidir.”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.