İl ve ilçe meclisinden ruhsat bekleyen Beşiktaş, tamamlandığında 42 bin kapasiteli stadından yılda 70 milyon euro gelir elde edecek
Yıllardır Beşiktaşlılar’ın hayallerini süsleyen yeni stat projesinin hayata geçmesine sayılı günler kaldı. Çevre Bakanlığı’ndaki ufak tefek prosedürlerin tamamlanmasının ardından İl-İlçe Meclisi’nden ruhsat bekleyen Beşiktaş Kulübü, zaman kazanmak amacıyla nisan ayında inşaat için şantiyeyi Yeni Açık Tribün arkasına kurma kararı aldı.
ETRAFI KIRILMAZ CAMLAR
YENİ stat, eski açıkta bulunan kulelere zarar vermeyecek şekilde yeni açığa doğru kaydırılacak. 42 bin kişilik olması hedeflenen statta geniş bir otopark alanının da yapılması planlanılıyor. Dolmahaçe’deki stadın etrafı kırılmaz camlarla kaplanacak.
EŞİT ŞARTTA YARIŞ
SEZONUN bitmesi ile vakit kaybetmeden inşaata başlamak isteyen yönetim, proje tamamlandığında yıllık 60 milyon dolar gelir bekliyor. Böylece ezeli rakipleri F.Bahçe ve G.Saray’la eşit şartlarda yarışmayı hedefliyorlar. Başkan Fikret Orman’ın tabiriyle Beşiktaş, yeni stadı sayesinde önümüzdeki 70 yıl rahat bir nefes alacak. Uzun vadeli hedef, yılda 70 milyon euro. Siyah-Beyazlılar, stadın işletmesi için de uluslararası bir şirketle ön protokol imzaladı.
İnönü’de kuleler korunacak
BAŞKAN Fikret Orman’ın çizimine göre; açık tribündeki kuleler korunacak. İETT Garajı’na ait 8 bin metrekarelik alan da kullanılarak stadyum genişletilecek. Yapı, Dolmabahçe’nin silüetine uygun inşa edilecek. Muhtemel bir Avrupa kupası finali için kapasitenin 42 bine çıkartılması düşünülüyor.
Güvenceleri Başbakan
KARTAL’ın stat projesiyle ilgili en büyük güvencesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘İnönü’de UEFA finali oynatmak istiyoruz’ açıklaması. Uzun vadeli hedef, yılda 70 milyon euro gelir. Beşiktaş, Arena ve Saracoğlu gelirini geçecek.