1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Karaköy Gezme ve Eğlenme Mekanı Oluyor!

Sahili, boğazı ve martılarıyla ünlü Karaköy, son dönemde kültür-sanat hayatına da katkıda bulunuyor. İşte gerek eski, gerekse yeni eklenen mekanlarıyla şehrin odak noktası haline gelen ünlü semtin öne çıkan noktaları…

ÖĞLE YEMEĞİNDE ÇITIR SİMİT KEYFİ
Nimet han’dan çıkınca hemen karşınıza gelen Galata Simitçisi, küçük ama temiz bir dükkan. Özellikle taptaze ve gevrek simitiyle ünlü mekanda; diğer pastanelere özgü yiyecekleri de bulmanız mümkün… Öğle yemeğini sahilde martılara simit atarak geçirmek size terapi gibi gelebilir. Bilgi için: 0212 244 77 75

SALT’IN YENİ BİNASI İLGİ GÖRÜYOR
Garanti Bankası’nın; güncel sanattan kent yaşamına kadar birçok alanda atölye çalışmaları gerçekleştiren kültür kurumu SALT, Beyoğlu’ndaki binasından sonra, Galata’dan Karaköy’e inen Bankalar Caddesi’nde ikinci binası SALT Galata’yı açtı. Fransız mimar Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan SALT Galata’yı salıdan cumartesiye 12.00- 20.00, pazar günleri ise 10.30- 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Mekana girişin ücretsiz olduğunu hatırlatalım! Bilgi için: 0212 334 22 00

SAHİLİYLE ÜNLÜ BİR SEMT
İstanbul’un en hareketli semtlerinden biri olan Karaköy’e özellikle hafta sonları sıcak havalarda sahil ve deniz tutkunları rağbet ediyor. Hafta içiyse semte; sanat galerilerini ve tasarım ofislerini keşfe çıkanlar uğruyor. Birbirinden farklı atmosferdeki kafeleriyle sanatçılar, entelektüeller, kitabını alıp keyfe gelen öğrenciler ve ağırlıklı olarak turistler ziyaret ediyor. İşte Karaköy’den gezi notları…

FRANSIZ GEÇİDİ
Tophane tarafına yakın olan ve içinde 118 dükkan bulunduran Fransız Geçidi, semti yeni keşfedenlerin uğrak yeri… 19’uncu yüzyılın son çeyreğinde yapılan geçit, geçtiğimiz yıllarda bir restorasyon projesiyle yenilendi. Projenin sahibi ise ‘Ulusal Mimarlık Ödülü’ sahibi Sinan Genim. Geçitteki, Bej Kahve oldukça popüler…

KARAKÖY VE TASARIM
Karaköy son dönemde tasarım ve mimarlık ofislerinin de çalışma ortamı olarak tercih ettiği bir semt haline geldi. Karaköy’deki tasarımcıların hepsi semtin kültürel dokusundan etkilendiklerini söylüyor.

333 KM’NİN YERİ BİR BAŞKA
Fransız Geçidi’nin girişinde yer alan 333km dışarıdan bir mağaza gibi görünse de, aslında içeri girince mağazadan öte bir tasarım atölyesi… Koltuktan kitaplığa birçok farklı tasarımın olduğu 333km’deki tüm tasarımlar; aynı zamanda mekanın yöneticisi de olan Deniz Duru’ya ait. Yeni tasarımları keşfetmek isterseniz, bir göz atın. Bilgi için: 0212 249 72 54 (Home Art dergisi)

İSTANBULLU TASARIMLARIN MEKANI: KAĞITHANE
Fransız Geçidi’ne girince hemen soldaki ikinci dükkan olan Kağıthane, rengarenk bir tasarım dükkanı. Yaklaşık bir yıldır müşterilerini ağırlayan Kağıthane’de; Emine B. Tasavul ve onun önderliğindeki tasarım ekibinin çalışmaları yer alıyor. İstanbul temalı şık fincan ve çantaları burada rahatlıkla bulabilirsiniz. Bilgi için: www.kagithane.com.tr

SEMTTEN İLHAM ALAN RESİMLER
Fransız Geçidi’nin diğer kapısından çıkıp karşınıza çıkan tarihi Nimet Han’a girdiğiniz anda sizi ressam Nuray Özler’in resim atölyesi karşılıyor. Özler, ilk atölyesini henüz okuldan mezun olmadan, 2004 yılında açmış ve okuldan sonra da çok sevdiği bu semtte çalışmış. İlhamını Karaköy’den aldığını söyleyen Özler; Karabatak Cafe ve Galata Simitçisi’ni çok seviyor. Atölyeyle ilgili bilgi için: www. nurayozler.com

Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da Yeni Taksi Teklifi Onaylandı: Sistem Nasıl İşleyecek?

İstanbul’da bugün yapılan UKOME toplantısında “uygulama tabanlı taksi uygulaması” kabul edildi. Peki, yeni sistem nasıl …