Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni okul yatırımları için kamulaştırma bedelleri zor ödenen ve boş duran pek çok arsanın sahiplerinin okul yapmalarına ve kiralamalarına ilişkin bir çalışma yaptıklarını söyledi
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, 11’inci Geleneksel Sempozyumu’nu İzmir’de gerçekleştirdi.
Arsalar boş duruyor
Yeni okul yatırımları için, öz kaynaklarla veya bağış yoluyla yapılan okulların yanı sıra okul kiralama yöntemini açıklayan Dinçer, “Büyük şehirlerde kamulaştırma bedellerini ödeyemediğimiz için birçok arsamız boş durduğu halde eğitim yatırımı yapılamıyor. Arsa bulsak da okul yapmak için kaynaklarımız yetersiz kalıyor. Öyleyse bu tip yerlerde arsa sahiplerinin o yerlerde binalar, okullar yapmalarını ve bize kiralamalarına imkan veren bir çalışma yapıyoruz” dedi.
Kamu-özel ortaklığı
İkinci yöntemin ise kamu-özel ortaklığı olduğunu kaydeden Bakan Dinçer, belirli il ve ilçelerde eğitim sorununu çözmek için var olan bütün arsaları yatırımcılara vererek o yerlerin boya-badana, tamirat gibi yıllık eğitim hizmetlerinin sunulduğu bir modeli de uygulamaya koyacaklarını söyledi.
Geleneksel akıllı tahta
Akıllı tahtaların Türkiye’ye özgü modern ve geleneksel teknikle donandığını ifade eden Dinçer, şunları anlattı: “Akıllı tahta olarak tarif edilen dünyadaki modellerde tereddütler yaşadığını gördük. Sadece projeksiyonla yansıtılan sunular ilköğretim çocuklarının öğrenmelerinde tereddütler taşıdığı tartışılıyordu. Biz de modern teknikle geleneksel yöntemi yan yana kullanmayı tercih ettik. Akıllı tahtada dokunmatik ekran internet olduğu gibi geleneksel yöntemin kullanıldığı tebeşir de yer alıyor.”
Hürriyet