1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kadir Topbaş Gençlere Barış Şehri İstanbul’u Anlattı!

İstanbul’un kurtuluşunun 89. yıldönümü töreninde öğrencilere hitap eden Başkan Kadir Topbaş, tarih bilincinin önemine dikkat çekti ve belediye olarak ‘barış şehri’ İstanbul’un geleceği için en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, istanbul, barış şehri,

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlediği programla kutlandı. İşgal yıllarının anlatıldığı ve öğrenciler ile sanatçıların İstanbul şiirleri okuduğu programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, BB Bürokratları ve askeri erkan da katıldı.

Törene katılan öğrencilere günün önemini vurgulayan duygusal bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, 8 bin 500 tarihi boyunca medeniyetlere beşiklik yapan İstanbul’un her daim dünyanın merkezi olduğunu ve 1918 yılında işgal kuvvetleri tarafından da paylaşılamadığını söyledi. Kadir Topbaş’ın, “Bu topraklarda bin yılı geride bırakmış, medeniyetler kurarak dünyada iz bırakmış büyük bir milletin evladı olarak en büyük gururumuz, ecdadımızın asla sömürgeci olmamasıdır” sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı.

Ecdadımızın sömürgeci olmaması en büyük gururumuz…

“Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Koruk yiyen babanın oğlunun dişleri kamaşır’. Bizim dişlerimiz asla kamaşmıyor. Çünkü biz insan odaklı bir anlayışı dünyada hakim kılmışız” diyen Başkan Topbaş, “Yunanistan’ı 400 yıl idare eden Osmanlı Devleti, Atina’daki Akrapol’ü ibadethane olarak kullanmış, Rumların buna saygı duyması nedeniyle Yunanistan’dan 400 sene vergi almamıştır. Buna karşılık İstanbul’dan dünyayı barış içinde yöneten Osmanlı da Akapol’deki eserleri korumuş, asla yok etmemiştir. Böyle bir anlayışla dünyayı yönetmişiz, bugün de aynı anlayışı sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

“Geçmişini bilmeyenin geleceğini başkaları tayin eder” sözünü hatırlatan Topbaş, “Gençlerimizin geçmişimizi bilmesi, işgal altındaki İstanbul’un ne acılar ne yokluklar yaşadığını öğrenmesi çok önemli. Ben bu acı ve yokluk yıllarını dedemden ve babamdan çok dinledim. Bu toprakların bağrından çıkan Aziz Atatürk ve silah arkadaşları ile nice şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin bağımsızlığını yeniden kazandırmıştır. Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’ndeki destansı kahramanlıklar, birlikte olduğumuzda neler başarabileceğimizi ve dünyaya çok farklı şeyler öğretebileceğimizin en güzel ispatıdır” diye konuştu.

“İstanbul için en iyisini yaptık…”

Böyle bir ülkenin bireyi olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu, ancak o nispette de sorumluluk gerektirdiğini dile getiren Topbaş, şunları kaydetti; “Bizler; Yunus Emre’nin aşkı, Şeyh Edebâli’nin tevazusu, Hz. Mevlana’nın hoşgörüsüyle yoğrulmuş toprakların insanlarıyız. Bu topraklarda ancak insana değer veren bir anlayış hakim olur. Bizler bu anlayışla İstanbul’u medeni şehirlerle yarışa soktuk. Geride kalan kaybedilmiş zamanların telafisi için adeta milli mücadele gibi ekip ruhuyla çalıştık. Arkadaşlarımıza, ‘hangi işi yapıyorsak onda dünyada bir numara olmak zorundayız’ diye hatırlatıyorum. Çünkü geçmişte de en iyisiydik. Bir metro, bir yol mu yapıyoruz. En iyisini yapmalıyız. Nitekim öyle de yaptık. Yakın zaman önce açılışını yaptığımız Kadıköy-Kartal Metrosu gerektiğinde insansız da çalışabilen ve dünyada sadece birkaç şehirde bulunan dev bir yatırım. Her birimiz işimizi en iyi yapan olarsak Türkiye’nin dünyadaki konumu gelecekte çok daha farklı olacaktır. Biz de bu anlayışla çalışarak İstanbul’a dönemimizde tam 52 milyar TL yatırım yaptık.”

Türkiye’nin gelecekte gururla yaşanan bir ülke olacağını ve yine dünyaya barışı haykıracağını dile getiren Topbaş, sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Aziz Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin ötesine geçmiş bir ülke ortaya çıkacak. Kanla yoğrulan bu toprakların vatan olmasını sağlayan şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Diliyorum ki, kıta özelliği gösteren bu cennet vatan bir daha acılar yaşamasın. Güzelliklerle dünyaya yeniden medeniyet yaşatsın.”

İBB

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da Yeni Taksi Teklifi Onaylandı: Sistem Nasıl İşleyecek?

İstanbul’da bugün yapılan UKOME toplantısında “uygulama tabanlı taksi uygulaması” kabul edildi. Peki, yeni sistem nasıl …