Borusan, sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
“Annemin İşi Benim Geleceğim” adlı proje kapsamında, çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların çocukları için kreşler inşa edilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur tarafından imzalanan protokol ile hayata geçen “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesi kapsamında ilk Borusan Neşe Fabrikası, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak.
0-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek kreşler, Borusan Neşe Fabrikası adıyla, Türkiye’nin dört bir yanındaki organize sanayi bölgelerinde kurulacak. Mimari tasarımı ülke genelinde bir yarışma ile belirlenecek olan kreşlerin ilki Adıyaman’da açılacak.
10 kreş inşa edilecek
“Annemin İşi Benim Geleceğim”, iki Bakanlık arasında geçen yıl imzalanan protokol kapsamındaki işbirliği alanlarından biri olan Organize Sanayi Bölgelerindeki kreş sayısını artırma hedefine, önümüzdeki 4 yılda 75–150 çocuk kapasiteli 10 kreş inşa ederek katkıda bulunacak. Adıyaman’ın yanı sıra 2013 yılı içinde Malatya, Şanlıurfa, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgeleri’nde de Borusan Neşe Fabrikaları’nın yapımına başlanacak. Protokol imza töreninde konuşan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, “Borusan olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği içinde sosyal sorumluluk projesini başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 28
Projenin adının “Annemin İşi Benim Geleceğim” olduğunu söyleyen Uğur, şunları aktardı: “Yola çıkarken kendimize net bir hedef koyduk. Ülkemizde kadın istihdamının artışına kadın işgücünün sanayiye katılımına destek vermek istiyoruz. Ülkemiz gelişiyor, güçleniyor ancak bu gelişme ve güçlenme her alanda aynı ölçüde ve dengede olamıyor. Ülkemiz son 10 yılda ekonomik bir mucize yarattı. Kişi başına milli gelir 3 bin 600 dolardan 10 bin 700 dolara çıktı. İhracatımız 36 milyar dolardı. Şimdi 150 milyar dolar. Türkiye’deki kadınların işgücü profiline bakınca olumsuz bir tablo ile karşı karşıyayız. TÜİK verilerine göre kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 28 civarında.4 yıl içinde Türkiye’nin dört köşesinden 10 ilimizde organize sanayi bölgelerinde çocuklarımız ve çalışan anneler için kreş ve gündüz bakım evleri kuracağız. Kreş ve gündüz bakım evlerine Borusan Neşe Fabrikaları ismini verdik.”