1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Japon Çocuklar Van Depremzedeleri İçin Gençlik Marşını Okudu!

Japonya’nın Wagayama eyaletindeki Fujitodai İlköğretim Okulu’ndan 500’den fazla çocuk spor salonunda hep bir ağızdan Gençlik Marşını seslendirerek güzel ve anlamlı görüntüler oluşturdu

Türkiye’de meydana gelen Van depreminin ardından yüzlerce Japon çocuk Vanlı kardeşleri için Gençlik Marşını seslendirdi.

Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin başlangıcı olarak kabul edilen Ertuğrul Firkateyni faciasının yaşandığı eyalet olan Wagayama’daki etkinliğe katılan Tokyo Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Ayşegül Atmaca AA muhabirine yaptığı açıklamada, eyaletle aralarında eğitim günleri kapsamında Türk günü düzenlendiğini belirtti.

Bu kapsamda Wagayama’daki ilkokula gittiklerinde Japonların da kendilerine sürpriz yaptıklarını ve bu marşı hazırladıklarını belirten Atmaca, programın ardından Japon yetkililerinin kendisine “bu marşın Van’daki depremzede çocuklara moral hediyesi olarak gönderilmesini istediklerini söylediğini” kaydetti.

Wagayama, depremin ardından sadece moral desteği değil aynı zamanda yüklü miktarda da nakdi yardımda da bulundu.

Vali kendi getirdi
Depremin hemen ardından Türkiye’ye eyalet yönetimi olarak 1 milyon yen vereceğini ilk anda açıklayan eyalet, bununla da kalmayıp eyaletin her köşesinde oluşturdukları bağış kutularıyla 26 milyon 302 bin Japon yeni (yaklaşık 601 bin TL) topladı.

Vagayama eyalet valisi Yoşinobu Nisaka, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Tunç Angılı’ya bağışla ilgili evrakı teslim etti.

Nisaka, evrakı teslim ederken Van depreminin ardından böyle bir bağışın hazırlandığını söyleyerek, felaketlerin çok trajik olaylar olduğunu ama ardından kalanın sıkı bir dostluk olduğunu ifade etti.

Tokyo Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Angılı da böyle durumlarda Türk ve Japon toplumunun birlikteliğini görmenin çok sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Japonya geçmişten bu yana yaşadığımız felaketlerde hem maddi hem manevi anlamda yanımızda olarak bize güç verdi” dedi.

Türkiye ile Japonya arasında bu güçlü dostluk bağının ilişkilerin ruhunu oluşturduğunu kaydeden Angılı, bu son desteklerin de depremin yaralarının sarılmasında büyük rol oynayacağını söyledi.

Maslahatgüzar Angılı ayrıca Vali Nisaka’ya Konya’da iki tane okulun öğrencilerin çizdiği Türk ve Japon dostluğunu anlatan bir resmi hediye etti.

Japonya’nın Wagayama eyaletinde 30 Mart 2012’ye kadar bu bağış kampanyasının süreceği belirtiliyor.

Felaketlerle artan vefakar dostluk
Türkiye ile Japonya arasındaki çok da eski olmayan ve Sultan II. Abdülhamid dönemine dayanan ikili ilişkiler özellikle felaket durumlarında karşılıklı vefakar örneklerle tüm dünyaya örnek olacak nitelikte.

Japonya’da halk Van depreminin ardından ilginç bir yardım şekliyle Türklerin gönlünde taht kurmuştu. Depremin hemen ardından Japonya’daki Türkiye Büyükelçiliğinin posta kutusuna zarf içerisinde para ve destek mektupları bırakılmaya başlanmıştı.

Elçilik yetkilileri halen bu şekilde gelen yardımların devam ettiğini, ayrıca posta kutusunun üzerine asılan yardım hesaplarının numarasının fotoğraflarını Japonların çekip gittiğini söylüyor.

Wagayama eyaletinin yaptığı 26,3 milyon yenlik yardım dışında, posta kutusuna bırakılan isimsiz yardımlar, bazı bölgelerde oluşturulan bağış kutuları ve Japon kuruluşlarından gelen nakdi yardım miktarı 200 bin doları geçmiş durumda ve halen de devam ediyor.

Depremin hemen ardından Japon devleti prefabrik konutların yapımında kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık yardımda bulunmuş, ayrıca 500 tane çadır göndermişti.

Van depreminin öncesinde bu sene içerisinde Japonya’da yaşanan 11 Mart depreminde Türkiye de Japonlara yardımda bulunmuştu.

Depremin hemen ardından Türkiye 60 ton gıda, içme suyu ve battaniye göndermişti. Ayrıca Türk Kızılayı depremin ertesi günü Sendai’ye iki kişilik öncü ekip göndererek yerinde hasar tespiti yapmıştı.

Hasar tespitinin ardından Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 32 kişilik arama-kurtarma ekibi göndermiş ve bu ekip deprem ve tsunami felaketinin en yoğun hissedildiği bölgelerde üç hafta kalarak, en uzun kalan yabancı yardım ekiplerinden olmuştu.

Japonya’da bulunan Türk sivil toplum kuruluşları da Japonya’daki felaketin ardından yardım faaliyetlerinde bulunmuş ayrıca Tokyo Büyükelçiliği de 200 depremzedeye sıcak yemek dağıtmıştı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin başlangıcı sayılan Ertuğrul Firkateyni faciası şehitlerini anmaya bu ülkeye gelen TCG Gemlik firkateyni de yanlarında getirdiği oyuncak ve hediyeleri deprem bölgesindeki çocuklara dağıtmıştı.

Bunların dışında felaketin boyutlarını yansıtmak üzere AA ekibi Kızılay’la birlikte bölgeye ilk ulaşan yabancı basın ekiplerinden biri olmuş ve sıcağı sıcağına felaketi Türk kamuoyuna duyurmuştu.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mekke’de Tüm Tüneller Kabe’ye Çıkıyor!

Her tarafı dağlarla çevrili yüzlerce dağ ve tepelerin hakim olduğu Mekke’de Suudi Arabistan hükümeti hac …