Yalıtım uygulaması ülkemiz ve dünya için vazgeçilmez bir unsurdur. Binalarda ısı enerjisi tasarrufu, ancak doğru uygulanmış bir ısı yalıtımı ile sağlanabilmektedir. Aksi takdirde tüketilen yakıt binayı değil atmosferi ısıtmakta, dolayısıyla gereğinden fazla yakıt tüketilmektedir. Tüketilen yakıtın fazla olması binanın kullanım maliyetini yükseltirken aynı zamanda yakıtların atmosfere verdikleri zararlı gazlar dolayısıyla da çevre kirliliği artmaktadır. Isı yalıtımına verilen önemin her geçen gün arttığı ülkemizde yalıtım uygulamaları da çeşitlilik göstermektedir. Binalardaki ısı kaybının, %40 duvarlarda, %30 pencerelerde, %17 si hava sızıntıları, %7 çatılarda, %6 sı ise bodrum kat da gerçekleşmektedir.
4 ısı bölgesine ayrılmış Türkiye’de klasik dış duvar yapı malzemelerinin yalıtımı için, ısı yalıtım malzemesinin konumuna göre aşağıda ifade edilen sistemler uygulanmaktadır;
* Duvarların Dış Yüzeyine Yapılan Isı Yalıtım Uygulamaları (Mantolama)
* Duvarların İç Yüzeyine Yapılan Isı Yalıtım Uygulamaları
* Çift Duvar Arası Isı Yalıtım Uygulamaları (Sandviç Duvar)
izoduo; dışı pomza taşı ve çimento esaslı bir karışımdan, içi yoğunluklu EPS (strafor) köpükten oluşan ve yüksek ısı-ses yalıtımı sağlayan hafif duvar yapı elemanıdır.
Binalarda ısı konforunun sağlanmasına yönelik TS 825 standardına göre “İzoduo” için hesaplanmış olan U=0,27W/m2K değeri olup, hem bir duvar yapı elemanı olarak hem de sunduğu üstün izolasyon özelliği sayesinde tüm ısı bölgeleri için kullanılabilen tek ürün olarak uygulayıcı ve kullanıcıların kullanımına sunulmuştur.