1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde Korkutan Gelişme

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızla devam ederken bölgeden geçen gemilerin köprü tabliyelerine hasar verdiği ortaya çıktı.

izmit-korfez-gecis-koprusunde-korkutan-gelisme

Köprünün Kuzey yoluna yerleştirilen 11 tabliyenin montajı, planlamalar doğrultusunda 28 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı bölgedeki seyir yapan tüm gemileri daha önceden verilen koordinatlar doğrultusunda düşük hızda seyretmesi konusunda uyardı. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen bölgeden geçen bazı gemilerin koordinatların dışına çıkması ve aşırı süratli gitmeleri yoğun dalgaya neden oldu.

Vinci sallıyor

Oluşan dalgalar, tabliyeleri taşıyan ve metrelerce yukarıya taşıyan yüzer vinç TAKLIF 7’ye zor anlar yaşattı. Dalgalarla birlikte tabliyeleri yukarı taşıyan vincin salınmasıyla tonlarca ağırlıktaki tabliyelerin çarpması sonucu zarar gördüğü ortaya çıktı.

Güzergahları değiştirildi

Köprü kuzey yoluna yerleştirme işlemleri tamamlanan 11 tabliyeden bazıları hazar gördü. Tabliyelerin hasarları köprü üzerinde giderilirken durum yetkililer tarafından Ulaştırma Bakanlığı’na rapor edildi. Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili yeni bazı önlemler aldı. Buna göre daha önce belirlenen 29 derece 30 dakika’ doğu boylamları ile 29 derece 32 dakika’ doğu boylamları arasındaki gemi seyir alanının genişletilerek 29 derece 28 dakika doğu boylamları ile 29 derece 33 dakika doğu boylamlarına çekildi. Öte yandan bölgeden geçen tüm gemiler için şantiye alanındaki çalışmaların güvenliğini sağlamak için kurulan VHF telsiz frekansını takip etmeleri emri verildi. Gemilerin bu telsiz frekansından verilen komutlara göre geçişleri sağlanacak.

Kaynak : Vatan

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.